Play ponuda

SNIJEG NIJE, A NISU NITI LABUDOVI: / U Pentagonu priznali da nemaju pojma što im je okružilo ratne brodove, snimka NLO-a doprla do javnosti

Image

Pojavile su se tri teorije, a jedna spominje posjetitelje iz neke sasvim druge galaksije

13.4.2021.
12:44
Play ponuda

Kad američka vojska priznaje da nema pojma što to sve leti nebom, odnosno s kime ga to dijelimo, onda priča definitivno postaje ozbiljna. A djelatnici Pentagona upravo su potvrdili da ne mogu javnosti odgovoriti što je to točno jurilo brodove američke ratne mornarice nadomak kalifornijske obale 2019. godine.

Ne znaju podrijetlo letjelica

Tog su srpanjskoga dana časnici mornarice zabilježili 'roj' nepoznatih objekata, a snimka je zahvaljujući filmskom redatelju Jeremyju Corbellu sada doprla i do društvenih mreža. Prikazuje više letjelica iznad jednog od razarača USS Russella, među kojima je jedna bila trokutastog oblika.

Isprva se vojnicima činilo da su u pitanju nekakvi baloni i dronovi, ali je prije tjedan dana čak i admiral Michael Gilday, čelnik pomorskih operacija, priznao da ne zna podrijetlo tajanstvenih letjelica koje su većinom podsjećale na Tic Tac bombone.

Upravo je Gilday i bio taj koji je vodio istragu, te je potvrdio da su letjelice progonile razarače i do 100 nautičkih milja od obale Kalifornije. Zapisnici su otkrili da je čak šest misterioznih objekata jurilo za američkim ratnim brodovima, i to uz manevre kakve sadašnji američki vojni dronovi ne poznaju.

Prvi su se pojavili 14. srpnja iznad USS Kidda nešto nakon 22 sata, a zatim su objekte na nebu primijetili i vojnici na ostalim ratnim brodovima. S razarača USS John Finn su prijavili da vide svjetla u crvenoj boji, a kolege s USS Rafaela Peralte su nato odgovorili da vide bijelu svjetlost kako lebdi iznad palube.

Sve je trajalo koliko i nogometna utakmica, međutim letjelice su se vratile i sutradan, a kretale su se na visini između 200 i 300 metara u svim smjerovima. Jurnjava je trajala otprilike tri sata, što nadmašuje mogućnosti trenutačno nam poznatih dronova.

Postoje tri teorije

"Ne, nismo uspjeli potvrditi podrijetlo tih letjelica", kazao je sasvim otvoreno Gilday prije tjedan dana, čime je otvorio brojna nagađanja. U međuvremenu su se pojavile i tri teorije, prva da su u pitanju tajni programi američke vojske za koje ni sam ne zna, druga da su u pitanju letjelice neke druge vojske, ali i treća koja ostavlja prostora mogućnosti da nisu napravljene od ljudske ruke.

Incident je u svakom slučaju podsjetio na čuveni događaj iz 2004. godine, kada su piloti šest borbenih zrakoplova Super Hornet uživo svjedočili nepoznatim letećim objektima koje su isto tako opisali poput Tic Tac bombona.

SNIMKA INCIDENTA IZ 2004. GODINE

Play ponuda
Play ponuda