NESVAKIDAŠNJA FOTOGRAFIJA / Pogledajte prizor na nebu koji je razveselio vjernike, ovaj oblak kao da je najavio povratak Krista

Manje skloni religiji fotografiju su proglasili izuzetnim primjerom pareidolije

9.7.2021.
10:58
Shutterstock/Ilustracija

Erich Pech, amaterski fotograf iz meksičke Yaxcabe, zabilježio je u srijedu prizor koji je silno razveselio brojne vjernike. Naime, oblaci su formirali figuru Isusa Krista, i to na način da su podsjetili na Krista Otkupitelja, kip koji prikazuje Isusa Krista na brdu Corcovado u Riju de Janeiru.

"Veliki sam obožavatelj zalazaka sunca. Fotografiram ih svaki put kada sam u prilici, a ovu ljepotu jednostavno moram s vama podijeliti. Ne znam je li u pitanju kakav znak, ali fotografija govori sama za sebe", napisao je uz objavu Pech, koji je odbacio svaku tvrdnju da se poigrao u Photoshopu s digitalnom obradom zapisa.

I doista, nije teško povjerovati da su oblaci tako formirali, a njihovu "poruku" svatko ima pravo tumačiti na način koji to želi.

Lijepo je ako prizor u vjernicima probudio nadu, ako su ga doživjeli kao najavu povratka Božjega sina, ili možda kao poruku da je tu i da bdije, ali isto tako nitko ne bi smio zamjeriti i onima koji su ponudili drugačije tumačenje koje nema veze s religijom.

Prema njihovu mišljenju, u pitanju je bila tek čista slučajnost, a fotografija je dala samo još jedan izuzetan primjer pareidolije. Riječ je o fenomenu kada naš mozak nasumičnim detaljima pridodaje značenje jer naprosto vidi poznat mu obrazac.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen