Novi, pravi dosjei X?

PODRUČJE 51: Zašto flota Boeinga 737 cijelo vrijeme polijeće i slijeće u tajnu bazu?

Najpoznatija tajna baza na svijetu, američko ‘Područje 51’ (Area 51) koje je smješteno u pustinji Nevade, postala je središte nove misterije koju bi teško i Fox Mulder riješio, piše RT.

Naime, izgleda da cijela flota putničkih mlažnjaka Boeing 737 svakodnevno leti u tu bazu i natrag.

POKUŠAO UĆI U AREA 51: I brzo požalio jer je nabasao na nešto puno gore od vojske…

Misteriozna Janet

Novi ‘avioprijevoznik’ po imenu Janet posjeduje određeni broj ovih Boeinga, s bazom u međunarodnoj zračnoj luci McCarran u Las Vegasu.

Iako ime dolazi od radiošifre za letjelice koje lete u civilnom zračnom prostoru, neki vjeruju kako je Janet skračenica od ‘Just Another Non-Existent Terminal’ (samo još jedan nepostojeći terminal).

Ne možete kupiti karte kako bi letjeli s Janet, a oni koji se provozaju ne žele reći što su radili nakon što su stigli na odredište, Nevada National Security Site, mjesto ozloglašenog Područja 51.

UFO crashing on a valley
Već se desetljećima šire glasine kako se na Području 51 čuvaju i testiraju ostaci NLO-a koji se srušio u bliziniFoto: fergregory/Thinkstock

Što točno je Područje 51

Već desetljećima kruže glasine kako se na tom mjestu testira i drži NLO tehnologija, a službeno se radi o sastavnom dijelu većeg poligona za testiranje i trening u Nevadi. Janet tamo leti više puta svakoga dana.

Janetini zrakoplovi često lete i u zračnu luku Tonopah Test Range, koja je dio drugog tajnog mjesta, Područja 52.

Originalni 51 toliko je tajan da je vojska službeno priznala njegovo postojanje tek 2005. godine. A što se točno tamo događa i danas ostaje tajna.

Povratak na Net.hr