EKSKLUZIVNO / Churchill je znao za fenomen NLO-a? Povjerljivi dokumenti uskoro bi mogli postati javni

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Churchill, koji je najpoznatiji po svom vodstvu tijekom Drugog svjetskog rata, zahtijevao je redovita izvješća o neidentificiranim zrakoplovima. Britanski mediji sada javljaju da bi neki od tih dokumenata konačno mogli postati javni nakon 2030. godine, kada im ističe rok tajnosti

27.3.2024.
16:18
Profimedia
VOYO logo

Winston Churchill, jedan od najpoznatijih britanskih premijera svih vremena, možda i najpoznatiji, također je bio vrlo zainteresiran za pojavu nepoznatih letjelica u Britaniji, ali i diljem svijeta.

Churchill, koji je najpoznatiji po svom vodstvu tijekom Drugog svjetskog rata, zahtijevao je redovita izvješća o neidentificiranim zrakoplovima. U to su vrijeme saveznički zrakoplovi širom ratom razorene Europe izvještavali o neidentificiranim letjelicama, malim svjetlećim kuglama, kasnije nazvanim "Foo Fighters", kao i cilindričnim letjelicama bez krila. Sva su ta izvješća razmjenjivana između Saveznika, ali su i ona bila strogo povjerljiva. Britanski mediji sada javljaju da bi neki od tih dokumenata konačno mogli postati javni nakon 2030. godine, kada im ističe rok tajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Nick Pope novinar i predavač, a tijekom 1980-ih i 1990-ih bio je voditelj tajnog odjela britanskog Ministarstva obrane (MoD) za proučavanje nepoznatih letjelica i zračnih fenomena. U ekskluzivnom intervjuu za Net Hr, Pope tvrdi da je Churchill doista bio zainteresiran za NLO-e.

Image
POSTOJE LI VANZEMALJCI? /

Pentagon naljutio NLO zajednicu: Bivši šef tajnog britanskog odjela za Net.hr otkrio u čemu je stvar

"Znamo da je Winston Churchill bio zainteresiran za NLO-e, iako ne postoji pisani zapis o razgovoru između Churchilla i američkog predsjednika Eisenhowera o tome. Ali sjećanje na razgovor rođaka jednog od Churchillovih tjelohranitelja nalazi se u jednom od deklasificiranih NLO dosjea Ministarstva obrane Velike Britanije, a kada sam izašao iz mirovine kako bih promovirao objavljivanje tih dosjea, ovo je bila jedna od priča koje sam odlučio predstaviti svjetskim medijima. Nadam se da će i drugi istraživači jednog dana otkriti neke dokumente o tome - možda u Churchillovim ili Eisenhowerovim privatnim dokumentima", navodi Pope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: NLO ili meteorološka pojava? Meteorolog Danasa o tome što se događalo na slovenskom nebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo