Play ponuda

MISTERIOZAN SUSRET VOJSKE I NLO-a: / Konačno ćemo doznati što se točno dogodilo u britanskom Roswellu

Image
Foto: Thinkstock

Dosje s dokumentima kojeg su vlasti Ujedinjenog Kraljevstva držale tajnim gotovo 50 godina mogao bi se pustiti u javnost nakon lipanjskih izbora u toj zemlji.

27.5.2017.
10:00
Thinkstock
Play ponuda

Dokumente će objaviti Nacionalni arhiv, a vjeruje se da sadrže detaljne podatke o svim ukazanjima NLO-a u zadnjih gotovo pet desetljeća, prenosi Daily Mail.

Lovci na vanzemaljce nadaju se da će dokumenti otkriti dokaze o prikrivanju brojnih incidenata za koje se vjeruje da su povezani s vanzemaljcima, uključujući i onaj u šumi Rendlesham iz 1980., koji je nazvan britanskim Roswellom.

Neki se dokumenti nikako ne objavljuju

Nacionalni arhiv je već ranije objavio ogromne količine materijala koji je prikupio NLO odjel Ministarstva obrane. Još se čeka objavljivanje dokumenata iz 1971.-76., 1996.-2000. i 2004.

Ti su se papiri prvotno trebali objaviti još 2013. zajedno s tisućama drugih, ali 18 specifičnih dokumenata je zadržano. To je prouzročilo optužbe za zavjeru kako bi se prikrilo postojanje vanzemaljskog života, a još jedna odgoda prošle godine samo je pojačala takve špekulacije.

Zadnji datum objave bio je zakazan za ožujak ove godine, ali on je prošao bez ikakve obavijesti.

shimmer fallback
shimmer fallback

Za odgodu krivo predizborno stanje

Ali njemačka web-stranica za paranolmalne vijesti Grenzwissenschaft-aktuell objavila je u petak kako su ove odgode povezane s Brexitom.

"Zbog nadolazećih izbora ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu i pravila o vladinim odjelima tijekom predizbornog perioda, dokumenti neće biti objavljeni sve do nakon izbora", navodno je glasnogovornik Nacionalnih arhiva rekao web-stranici.

"Radimo kako bi osigurali da su dokumenti spremni za objavu čim je to moguće, nadamo se negdje sredinom lipnja."

Image
I IZVANZEMALJCI SE UPLAŠILI TRUMPOVOG ZIDA? /

'Iznad granice SAD-a i Meksika snimljena je čitava flota NLO-a'

Neobična svjetla nad bazama zračnih snaga

Teoretičari zavjera nadaju se kako bi dokumenti mogli rasvijetliti ozloglašeni incident u šumi Rendlesham, kada su vojnici primjetili neobična svjetla u blizini dvije zračne baze, RAF Bentwaters i RAF Woodbridge.

Neobična su se svjetla pojavljivala tri noći za redom, od 26. do 28. prosinca, u vrijeme visokih hladnoratovskih napetosti.

No nisu svi uvjereni kako će dokumenti ponuditi neoborive dokaze kojima se lovci na vanzemaljce nadaju.

shimmer fallback
shimmer fallback

PET NEOBORIVIH DOKAZA O NLO-OVIMA: I najveći skeptici se nad ovim pojavama i podacima itekako zamisle

Pravi Dosjei X

"U tim dokumentima nema dokaza koji će potvrditi postojanje vanzemaljaca, ali ima puno fascinantnih NLO izvještaja i dokumenata o politici Ministarstva obrane u vezi takvih slučajeva. To su u stvari pravi X-files", rekao je Nick Pope, koji je do 2009 radio na istragama NLO-a koje je provodilo Ministarstvo obrane.

"Odgađanje je više stvar birokratskih pogreški nego nekakva zavjera. Ali razumijem frsutraciju ljudi koji već dugo čekaju da se ovi dokumenti objave."

U svakome slučaju, teško da će dokumenti sadržavati fotografije srušenih NLO-a ili prijepise intervjua s vanzemaljcima.

Play ponuda
Play ponuda