Play ponuda

FOTO: / Što se to događa u kineskoj pustinji?

shimmer fallback

Stranica Gizmodo.com prenosi da su se na servisu Google Earth nedavno pojavile fotografije kineske pustinje Gobi na kojima se vide neobične građevine.

15.11.2011.
11:51
Play ponuda

Građevine, široke i do 1.600 kilometara, smještene su u pustinji Gobi, te su najrazličitijih oblika. Za sada je najveća nepoznanica 'mreža' koja nalikuje tlocrtu cestovne infrastrukture grada.

Funkcija ovih neobičnih pustinjskih građevina još uvijek nije poznata, no teorija je mnogo. Za jednu od građevina se tako tvrdi da je postrojenje HAARP-a, no nitko nije siguran koristi li ga Kina samo u istraživačke svrhe ili je to sredstvo za ostvarivanje svjetske dominacije. Na kraju krajeva, ni teoretičari zavjera se još nisu dogovorili čemu točno služi HAARP.

Jedna od neobičnih građevina je kružnog oblika, a na njoj se mogu zapaziti i avioni. Možda je samo riječ o neobičnoj zračnoj luci, no neki sumnjaju da je ipak riječ o pristaništu za izvanzemaljske brodove. Naravno, jedini 'dokaz' za tu teoriju je kružni oblik i veličina građevine.

Što god da se događalo u pustinji, bilo da je riječ o vojnim bazama, izvanzemaljskim pristaništima ili nečijoj neslanoj šali, ova je pojava zagolicala maštu mnogih. Uostalom, pogledajte neke od fotki s Google Eartha.

Play ponuda
Play ponuda