Nekadašnji poručnik američke ratne mornarice Ryan Graves ispričao je za televizijsku postaju CBS da je situacija s nepoznatim letećim objektima daleko ozbiljnija no što to javnost zna.

"Ne gledamo problem u lice"

Graves je kazao da su on i njegove kolege iz F/A-18 eskadrile svakodnevno viđali brojne Amerikancima nepoznate letjelice, i to jugoistočno od Virginije Beach gdje su komercijalni letovi najstrože zabranjeni.

Počelo je 2014. godine, a prizori su postali njemu i njegovim kolegama toliko uobičajeni da se više nisu ni obazirali.

"Ako ćemo iskreno, zabrinut sam. Kada bi u pitanju bili taktički zrakoplovi neke druge države, to bi bio skandal. Ovako kao da nismo spremni pogledati taj problem u lice, ignoriramo činjenicu da nas promatraju svaki dan", kazao je tijekom intervjua.

Prepričao je da su on i njegove kolege često nagađale o čemu je riječ i da su postavljali razne teorije.

Pitali su se je li u pitanju tajna američka tehnologija, neprijateljska špijunska platforma, ali i spominjali neke sasvim drugačije mogućnosti.

"Ovo je teško objasniti"

"Ovo je teško objasniti. Ne znam o čemu je riječ, iskreno. Tu su. Neću isključiti mogućnost da je u pitanju ruska ili kineska tehnologija", dodao je na to Graves.

Ipak, Luis Elizonado, nekadašnji djelatnik Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država, otišao je pri razmišljanju naglas u izvanzemaljskom smjeru:

"Zamislite tehnologiju koja može ukrotiti nepojmljive G-sile, koja može letjeti 20 tisuća kilometara na sat, koja može izbjeći radar, koja može juriti kroz zrak i vodu, pa možda čak i svemir. A usput nema očite znakove pogona, krila, vidljivu upravljačku površinu. Vidite, mi baš takvoj svjedočimo", naglasio je Elizonado za CBS.