Play ponuda

PROROČANSTVO PREDVIĐA SMAK SVIJETA VEĆ 2019.: / Sve je postalo jasno kad je Trump povukao vojsku iz Sirije

Image
Foto: Thinkstockphoto

Prema proroku Izaiji, uništenje Damaska prvi je znak smaka svijeta

22.12.2018.
19:25
Thinkstockphoto
Play ponuda

Knjiga proroka Izajije je prva i najdulja knjiga proroka u Bibliji. A prema novim tumačenjima, predskazuje smak svijeta, i to lako moguće već iduće godine.

Damask u Siriji jedan je najstarijih naseljenih gradova na svijetu, a prema Izaiji uništenje grada znači i smak svijeta.

"Proroštvo o Damasku. "Gle, prestat će Damask biti gradom i postat će hrpom ruševina" počinje 17 poglavlje Izaije. Bit će uništeni i drugi gradovi - Aroir (grad u današnjem Jordanu) i Efraim (Jefrem) (u sjevernom Izraelu) "Njegovi gradići, dovijek napušteni,/ bit će pašnjak stadima;/ ležat će u njima/ i nitko ih neće tjerati. Izgubit će Efrajim utvrde/ a Damask kraljevstvo;/ostatku Arama zbit će se/ što i slavi sinova Izraelovih" /riječ je Jahve nad vojskama.

Počinje konačna bitka dobra i zla

No da je proročanstvu uništenja gradova zapravo početak kraja svijeta postaje jasno u idućem stihu. "U onaj dan smanjit će se slava Jakovljeva,/spast će salo tijela njegova". Fraza 'u onaj dan' u ovom kontekstu je protumačena kao Dan gospodnji, odnosno dan kada se Isus Krist vraća na zemlju i počinje Armagedon i posljednja bitka dobra i zla, pa se prema Izaiji, uništenje Damaska događa otprilike kada i početak smaka svijeta.

Zašto bi to bilo tek iduće godine? Mnogi smatraju kako će Trumpovo povlačenje američke vojske iz Sirije dovesti do nove eskalacije sukoba, rasta tzv. Islamske države, a moguće i uništenje Damaska.

Play ponuda
Play ponuda