Play ponuda

AMERIKANCI KONAČNO PRIZNALI: / 'Ove snimke NLO-a su autentične. I da... Nikada nisu trebale vidjeti svjetlo dana'

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Američka ratna mornarica potvrdila je autentičnost triju videosnimki koje prikazuju susrete zrakoplova američke mornarice i NLO-a

18.9.2019.
12:33
YouTube/Screenshot
Play ponuda

Tri videosnimke koje prikazuju susrete zrakoplova američke mornarice i NLO-a su stvarne, priznala je služba. No, tvrde da videoisječci samo pokazuju dosad "neobjašnjene zračne pojave" te da nikada nisu odobreni za javno objavljivanje, piše RT.

Tri videoisječka na kojima se vide vojni zrakoplovi koji su u interakciji s NLO-ima - tajanstvenim objektima koji izvode manevre nemoguće za postojeću zrakoplovnu tehnologiju - nikada nisu trebali biti pušteni u javnost, rekao je glasnogovornik zamjenika načelnika pomorskih operacija za informacijsko ratovanje Joseph Gradisher za Black Vault ranije ovog mjeseca. Međutim videozapisi su originalni i njihov se sadržaj ne može objasniti.

Neidentificirani zračni fenomeni

"Mornarica označava objekte sadržane u tim videozapisima kao neidentificirane zračne fenomene (UAP)", rekao je Gradisher, objašnjavajući da se UAP koristi umjesto NLO-a kao "osnovni označitelj za viđenja/promatranja neovlaštenih/neidentificiranih zrakoplova/objekata koji su uočeni kako ulaze/djeluju u zračnom prostoru različitih dometa pod nadzorom vojske."

Ono što želi reći je zapravo da ne znaju o čemu se radi, tj. što su ti objekti, ali da nema dokaza da im je podrijetlo izvanzemaljsko.

Jedan isječak ("FLIR1") prikazuje tamni objekt u obliku pilule koji lebdi nekoliko sekundi prije nego što pobjegne u stranu izuzetno brzo. Drugi ("GoFast") prikazuje brzu pokretnu metu, dok se piloti u pozadini uzbuđeno pitaju na što su točno naišli. Treći ("Gimbal") prikazuje duguljasti predmet koji se ravnomjerno kreće prije nego što se zaustavi i okrene, dok piloti sve to promatraju s iznenađenjem.

Pentagon se žali

Videozapisi su pušteni Luisu Elizondu, bivšem vojnom obavještajnom službeniku koji tvrdi da je 2017. upravljao Pentagonovom istraživačkom rukom NLO-a, Naprednim programom za identifikaciju prijetnji u zračnom prostoru. Iako su deklasificirani, videozapisi nisu odobreni za opću javnu upotrebu. Pentagon se požalio rekavši ranije ove godine da bi videozapise "i dalje trebalo uskratiti" jer "nikada nisu službeno objavljeni širokoj javnosti". Međutim, sada je za to prekasno.

Ranije ove godine, ratna mornarica postavila je smjernice za izvještavanje o "neidentificiranom zrakoplovu" koji ulazi u zračni prostor SAD-a, osiguravajući tako da susret ne prođe nedokumentiran. Zakonodavci su navodno zatražili izvještaj o tom pitanju, u trenutku kada je povijest Pentagona u potjeri za NLO-om pod tajnim programima poput AATIP-a postala javno znanje, piše RT.

Play ponuda
Play ponuda