Play ponuda

Upola mlađa žena tajna je njihove dugovječnosti?

shimmer fallback

Većina ljudi, poput kirurga, pilota, generala, konobara, s 80 i više godina u debeloj je mirovini.

11.12.2010.
9:58
Play ponuda

NIZOZEMAC

Nizozemski pjevač i glumac Johannes Marius Nicolaas Heesters (r. 5. 12. 1903.) prošli je tjedan proslavio 107. rođendan! Iako je zbog glaukoma skoro slijep, a glas mu je promukao, Heesters i danas nastupa, pa je tako najstariji živući aktivni umjetnik na svijetu.

U svojim kazališnim performansima, u kojima surađuje sa svojom drugom suprugom, Heesters priča anegdote, izvodi šale i uz orkestralnu pratnju pjeva svoje operetne uspješnice (iz opereta Student prosjak, Vesela udovica itd.).

Teško je dokazati koliko ima istine u njegovoj tvrdnji da je u mladosti petljao s princezom Julijanom (kasnije nizozemskom kraljicom), ali je lako izbrojati da je u svojoj karijeri snimio 70 filmova. U lipnju 2008. glumio je u filmu Jedan i pol vitez, a tada je imao točno – 104 i pol godine i tako je postao najstariji glumac koji se ikada pojavio na filmskom platnu!

Sedam godina nakon smrti prve supruge Wiesje Ghijs, s kojom je bio u braku 55 godina i s kojom ima dvoje djece, Heesters se u 90. godini oženio 45 godina mlađom Simone, zbog koje je i prestao pušiti uz komentar: "Ona me treba imati što je god duže moguće!"

Naravno da su mu, u cijelom njegovom zavidnom radnom i životnom vijeku, pomagali i svi sretni brojevi u njegovim podacima: - sretan broj 5, u datumu rođenja, koji je temperamentan i energičan u akcijama koje poduzima, ustrajan, sklon avanturama, omiljen u društvu, simbol je komunikativnosti; - sretan broj 32, u Johannes i u Heesters, ukazuje na izuzetnu aktivnost, djelatnost i mobilnost, te obećava uspjeh i materijalnu korist; donosi osobitu umješnost u kontaktiranju s ljudima te sposobnost vještog preskakanja stepenica društvene hijerarhije; - broj 17, u Marius, sretan je broj duhovnosti i ljubavi, koji ukazuje da će se njegov vlasnik u prvom dijelu života jako truditi, a kasnije uživati u radosti ostvarenja svojih ciljeva. Ovaj broj ukazuje na slavu postignutu napornim radom i odricanjem; - sretan broj 24, u Nicolaas, te sretan broj 105, u zbroju svih njegovih podataka, u sebi imaju simbol 6, koji je iznimno društven, lako sklapa poznanstva, prijateljstva i ženidbe. Privlačan je i erotičan, voljen i poštovan, ponosan i nadasve šarmantan. Simbol je ljubavi i umjetnosti.

HRVAT

Proslavljeni hrvatski kazališni i filmski glumac i prvi stogodišnjak u kazališnoj povijesti Hrvatske, Zvonimir Rogoz, rođen je 10. 10. 1887. u Zagrebu, u kojem je 6. 2. 1988., u 101. godini, i umro.

Djetinjstvo i mladost su mu bili teški i zanimljivi: od limarskog obrta i kobasičarskog zanata, preko putujuće kazališne družine i glumačkog studija od Đurđevca, Varaždina, Beča, Ljubljane i 1929. do Praga. U Pragu je 42-godišnji Rogoz doživio pravi preporod i u njemu je ostao narednu 21 godinu. Ne samo što je gotovo svakodnevno igrao u kazalištu, nego su ga zapazili i filmski stvaratelji, tako da je u Pragu započeo i filmsku karijeru snimivši preko 50 filmova. Film Ekstaza mu je donio svjetsku slavu, a igrao je, uz ostale, s tada znamenitim glumicama Itom Rinom i Hedy Lamarr.

Godine 1950. Rogoz se vratio u Hrvatsku i počeo svoju drugu, kazališnu, filmsku i televizijsku karijeru. Posljednji put pojavio se na filmskom platnu glumeći starijeg gospodina u filmu Glembajevi iz 1988., kada je imao točno 100 godina!

Osam godina nakon smrti prve supruge Ludvige, s kojom je imao jednu kćer, Rogoz se u 85. godini oženio za 59 godina mlađu Agatu. A u 96. godini Rogoz je postao ponosni otac sina Rafaela!

Naravno, u cijelom njegovom zavidnom radnom i životnom vijeku su mu pomagali i sretni brojevi u njegovim podacima: - broj 10, u datumu rođenja, izuzetno je sretan broj koji znači čast i iznimnu uspješnost u ostvarivanju svojih namjera. To je broj znamenitih predvodnika koje cijene i kojima zavide. Osobe s tim brojem znaju dosta priuštiti sebi, ali i nesebično pomagati drugima. Simbol je uspjeha; - broj 33, u imenu Zvonimir, sretan je broj koji ukazuje na kreativnost i sklonost ljepoti i umjetnosti, te donosi materijalna dobra, vodeće pozicije i uspjeh, osobito onima koji se bave umjetnošću. - broj 59, u zbroju imena i prezimena, sretan je broj koji donosi putovanja, druženja i brz poslovni uspjeh, te ukazuje na aktivnost, posebno onu vezanu uz dovitljivost i spretnost u poslovanju s novcem.

Najvjerojatniji ključ njihove tajne je: živjeti život i u njemu glumiti, starjeti uz mladog partnera i ... imati sretne brojeve!

Play ponuda
Play ponuda