TAJNE SPAVANJA / Jeste li znali da postoje tri temeljne kategorije snova? Doznajte što ih razlikuje i što znače

Image
Izvor: Shutterstock

Plutonski tip snova je rjeđi. Može se raditi o destrukciji osobnosti, čudnoj noćnoj mori koja nam ostavlja osjećaj straha ili smrti.

3.6.2022.
21:33
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako bi neko astrološko učenje trebalo izabrati kao najtemeljnije od svih, bilo bi to načelo polariteta. Svaki astrološki pokazatelj ima svoju polaritetnu suprotnost. Svaki znak Zodijaka nalazi polaritet u sebi suprotstavljenom znaku.

Najizrazitija polaritetna opozicija u ljudskom životu je ona između budne svjesnosti i spavanja. Ne znamo zašto spavamo – iako trećinu svog postojanja provedemo spavajući – i jedino znamo da moramo poći na spavanje kad smo preumorni.

Klasifikacija snova

Sve su klasifikacije pomalo neodgovarajuće, one mogu dati tek naznaku karaktera nekog postupka kojeg je nemoguće potpuno točno prevesti u izraze samog svjesnog iskustva. Astrologija dodaje još jednu dimenziju našoj analizi snova, razvrstavajući ih u tri temeljne kategorije: uranski, neptunovski i plutonski.

Uran, Neptun i Pluton trude se da zapamtimo kako nismo samo Saturnom ograničeni i Suncem usredišteni pojedinac, već da ništa manje pripadamo i velikoj zajednici zvijezda.

Uranski tip snova

Uranski tip snova je, u svom najvišem smislu, proročanski i prosvjetljujući. Može se čak raditi o ukazanju ili bljesku nadahnuća, tijekom budne faze svjesne aktivnosti ega. Uranski snovi obično su jako uznemirujući. Dolaze kao izazov koji ego nerado prihvaća.

Često se javlja i svjetlost ili se u snu naglašava neka određena boja kao jaki element čitave slike. Uranski su snovi povezani s određenim aspektima univerzalnog života unutar ljudske naravi. Često su religioznog karaktera, i posjeduju moć preobrazbe sanjača.

Neptunovski tip snova

Ovo je najčešća vrsta snova. Radi se o reakciji na nešto što ometa normalnu, uobičajenu ravnotežu pojedinca i društva u kojem živi, njegovo zdravlje ili osnovne instinkte tijela. Svaki izazov društvenih ili moralnih načela, izaziva i neptunovske snove, koji su obično vrlo – čudnovati!

Ako tijelu tijekom noći postane hladno zbog iznenadnog pada temperature, čovjek se može probuditi pamteći dug i dramatičan san hodanja kroz snježnu oluju ili upadanja u ledenu vodu.

Plutonski tip snova

Plutonski tip snova je rjeđi. Može se raditi o destrukciji osobnosti, čudnoj noćnoj mori koja nam ostavlja osjećaj straha ili smrti. Kod produhovljenijeg pojedinca takav san može biti projekcijom i simbolom dubokog iskustva samoobnavljanja ili 'oživljavanja iz pepela'.

Plutonski snovi mogu biti odraz buđenja svijesti, stvarni koraci unutarnjeg odmatanja i rasta duše ili, u negativnom smislu, otkrivanje boli i očaja duše koja je negdje pogriješila i strahuje od mračnih dubina ispred.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču