Tehnološke mogućnosti / Znate li kako povezati laptop i tv preko wifi

Image
Foto: Thinkstock

Želite povezati laptop i TV preko WiFI, ili spojiti bežično TV i laptop tako da možete na TV-u igrati igre, surfati, gledati filmove. Je li moguće povezati laptop i tv preko WiFI i kako

6.3.2019.
22:13
Thinkstock
VOYO logo

Ako je moguće povezati laptop i TV preko WiFI,  što mora posjedovati TV, a što laptop? To su pitanja na koja ćemo vam pokušati odgovoriti u nastavku.

Tu je i pitanje, je li moguće povezati bežično 2 laptopa i TV preko WiFI? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezati laptop i TV preko WiFI, moguće je jer obično novije televizije imaju WiFI adapter kao nadogradnju, koji morate naručiti dodatno.
Na laptopu morate imati WiFI ruter, što svaki noviji laptop već ima, a za postupak povezivanja je najbolje potražite neki tutorijal na netu.

Ako planirate igrati igre na TV-u, to je često nemoguće napraviti bežičnim spajanjem TV-a i laptopa. Po mnogima je najjednostavnija opcija kupiti Android Smart TV. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za povezati laptop i tv preko WiFI napravite sljedeće korake.
Odaberite na laptopu sliku, audio ili video, desni klik pa "cast to...". Ako već nije, nakon toga će ti se instalirati potreban software.
Zatim idite u > control panel > network > media streaming options. 
Tamo bi ti u popisu trebao biti i vaš TV uređaj ako je već vidljiv u mreži, pa samo uključite što želite dijeliti na taj TV.

Nakon toga trebali bi se na TV u "source listi" pojaviti i vaš laptop i možete ulaziti u dijeljene foldere.
To je osnovni streaming koji je implementiran u Windowse. Postoje i drugi programi kao pomoć kako povezati laptop TV preko WiFI, ali o njima opširnije u nekom drugom članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo