Tehnološke mogućnosti / Znate li kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem mobitelu?

Image
Foto: www.pixabay.com

Ako ste korisnik SIM kartice na bonove sigurno vam se nekada desilo da vam je kartica istekla i da ste zapitali kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem uređaju

4.11.2018.
10:57
www.pixabay.com
VOYO logo

Evo nekoliko načina kako ponovno aktivirati SIM karticu na vašem mobitelu.

Po isteku vašeg računa, kartica će biti stavljena u stanje mirovanja. Ovisno od operatera, u razdoblju od 90 do 120 dana moći ćete nadoplatiti svoj račun putem bona. Nadoplatom računa, vaša kartica ponovno postaje aktivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, ako se dogodi da u navedenom razdoblju mirovanja vaše kartice ne nadoplatite račun, kako tada kako ponovno aktivirati SIM karticu?
U tom slučaju vaš će broj biti deaktiviran te će se, nakon isteka sljedećih 180 dana, moći dodijeliti drugom korisniku bonova.

Ovo također ovisi od operatera ali uglavnom je postupak isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ponovno aktivirati SIM karticu kojoj je istekao rok, koja se ne spaja se na mrežu?
U ovom slučaju moguće je nazvati službu za korisnike s druge kartice, i tražiti ih da unesu vaš novi BON i tako pokušaju ponovno aktivirati SIM karticu.

No ako je vaša  SIM kartica potpuno istekla, odnosno istekao je njezin rok valjanosti, a niste je nadoplaćivali, ona je i potpuno neupotrebljiva te je možete baciti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inaktivni period SIM kartice traje obično 90 dana i ako se u tom roku ne nadoplati, kartica postaje deaktivna (nisu moguće ni dolazne ni odlazne usluge).

Od isteka valjanosti zadnjeg doplaćenog bona 270 dana se kartica može doplatiti-reaktivirati, poslije toga više to nećete biti u mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno vam je ovih nekoliko uputa o tome kako ponovno aktivirati SIM karticu bilo zanimljivo, posebno ako imate neki zanimljiv broj kojeg se iz nekog razloga ne želite odreći i želite ponovno koristiti SIM karticu za pozive,poruke,itd. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo