NE RADE VEĆ SATIMA / Što stoji iza pada Facebooka i Instagrama? Stručnjak upozorava: 'Indikativno je da su sve mreže pale odjednom'

"Indikativno je da su svi Facebookovi servisi pali istovremeno i u svim dijelovima svijeta, što je vjerojatno prvi takav zabilježeni slučaj do sada," rekao je Petar Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija

4.10.2021.
20:44
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Već nekoliko sati traje agonija za sve korisnike društvenih mreža. Nitko ne može pristupiti društvenim mrežama Facebook i Instagram te Messengeru i WhatsAppu. Problem je globalan, a zanimljivo - svi servisi su svim korisnicima prestali raditi u isto vrijeme.

Nije riječ o grešci na serverima?

"Svi servisi u vlasništvu Marka Zuckerberga odnosno u sastavu Facebook grupe trenutačno ne rade. Indikativno je da su svi Facebookovi servisi pali istovremeno i u svim dijelovima svijeta, što je vjerojatno prvi takav zabilježeni slučaj do sada", rekao je za Večernji list Petar Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija i dodao:

"Moguće je zaključiti da se ne radi o grešci na serverima budući da su oni odvojeni i raspoređeni za pojedine servise i na regije. Rano je govoriti o čemu se radi, vrijeme oporavka će puno toga reći o opsegu problema koji je doveo do svjetskog pada Facebooka i njegovih servisa."

Twitter je trenutačno jedina globalna društvena mreža koja radi i korisnici na njoj prijavljuju kakve probleme trenutačno imaju. Tamo se kratkim priopćenjem oglasio i Facebook. Poručili su da rade na identifikaciji i otklanjanju poteškoća.

Nije prvi puta da se dogodi pad, ali još nije ovako dugo trajao

"Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom. Radimo na tome da se sve riješi što prije i ispričavamo se na neugodnostima", napisali su na službenom Twitter profilu Facebooka. Prošlo je od njihove objave već poprilično vremena, a problem se još uvijek nije riješio. Nije prvi put da se dogodi pad na ovim servisima, ali zaista ne pamtimo kada je posljednji put problem potrajao ovako dugo.

Teško je nagađati što je posrijedi, ubrzo bismo trebali sve saznati…

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali