Umjesto da plaćate parking – iznajmite svoj auto!

Parkiranje na aerodromu lako vas može stajati i više od 100 kuna po danu. No, što ako biste parkiranje na aerodromu mogli dobiti posve besplatno, uz autopraonicu i besplatno gorivo?

26.2.2013.
13:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo je ponuda nove start-up kompanije FlightCar, koja je početkom veljače svoje usluge počela nuditi na međunarodnom aerodromu u San Franciscu. U čemu je kvaka?

U zamjenu za besplatno parkiranje, besplatnu autopraonicu i karticu za gorivo u vrijednosti od 10 dolara po svakom danu, vlasnici daju suglasnost kompaniji FlightCar da iznajmljuje njihov automobil drugim ljudima. Poslovni model tako bi se mogao opisati kao peer-to-peer usluga iznajmljivanja automobila na aerodromima.

Ako razmislite o tome, zračna luka je idealno mjesto za ovakav tip najma. Na taj način vozači koji dugo izbivaju, odnosno moraju duže vremensko razdoblje ostaviti automobil na aerodromu, mogu uštedjeti.

Te dnevne naknade nestaju kad vozač sklopi ugovor s FlightCarom. Autopraonica će oprati automobil prije i poslije svakog korištenja, a za svaki dan iznajmljivanja automobila, vozač će na svojoj kartici dobiti 10 dolara u vrijednosti goriva.

"Kad pogledate na top 30 zračnih luka u Sjedinjenim Državama, u bilo kojem trenutku postoji više od 360.000 automobila koji leže na parkiralištima svaki dan", rekao je Rajul Zaparde, izvršni direktor kompanije FlightCar i jedan od suosnivača.

"Kad to spojite s time da svakodnevno imate 120.000 unajmljivanja automobila na aerodromima i preko 11,3 milijarde dolara potrošenih godišnje na unajmljivanje automobila na ovih 30 aerodroma, brzo možete shvatiti da postoje ogromne neučinkovitosti na tržištu", objasnio je Zaparde.

Početna cijena najma automobila kod FlightCara je 15 dolara na dan, što je u usporedbi sa standardnim rent-a-car agencijama čak 50% jeftinije.

Za sada je FlightCar dostupan samo na aerodromu u San Franciscu, međutim u planu je širenje i na aerodrome u Orlandu, Los Angelesu, Phoenixu i Miamiju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali