Samsung: Smrt Stevea Jobsa je 'najbolja prilika za napad na iPhone'

Visoki poslovni svijet može biti okrutno mjesto na kojem nema puno obzira kad je biznis u pitanju.

22.4.2014.
16:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U e-mailu napisanom 7. listopada 2011. godine - samo dva dana nakon smrti suosnivača Applea - Michael Pennington, američki voditelj Samsung Telecommunications koji je zadužen za prodaju na nacionalnoj razini u SAD-u, pridonio je toj slici bespoštedne okrutnosti koja je usmjerena protiv Appleove pozitivne slike u javnosti.

Evo isječka iz tog maila koji je objavio Wall Street Journal: Nažalost, odlazak Stevea Jobsa doveo je do ogromnog vala medijskog praćenja "superiornosti" Applea i iPhonea, sve kao da je kreirao "strastveni, neumorni, perfekcionist..." Poanta ovdje je da postoji nenamjerna korist za Apple, budući da su sve vanjske poruke trećih strana isticale i/ili podupirale percepciju potrošača da su Appleovi proizvodi superiorni jer je Jobs bio takav vizionar i perfekcionist. Koji se potrošač neće osjećati dobro prilikom kupnje uređaja koji je kreirala jedna takva osoba. Žao mi je da i dalje guram ovo pitanje, ali ovo sam predugo gledao i znam da je ovo naša najbolja prilika za napad na iPhone. Ako ne postoji konsenzus o pristupu koji sam na početku predložio, prestat ću inzistirati, ali volio bih kada bi bolje razumio našu strategiju kako bi se mogao uskladiti s njom.

Predstavnik Samsunga nije bio dostupan za komentar ove poruke .

Kao piše CNET, brojne e-mail poruke, među ostalim i ova, dospjele su u javnost tijekom sudskog spora između Applea i Samsunga. Dokumenti su ušli u Appleov sudski spis kao rezultat najnovije sudske bitke koja je počela 31. ožujka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali