Otkriven novi video: Steve Jobs je mislio da će ga povijest zaboraviti

'Sve što sam napravio u životu zastarjet će do vremena kad ću imati 50 godina', rekao je 39-godišnji Steve Jobs u intervjuu iz 1994. godine, koji se tek sad prvi put pojavio u javnosti.

20.6.2013.
11:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Apple 2 je sada zastario, Apple 1 je zastario prije mnogo godina, Macintosh je na rubu i zastarjet će u narednih nekoliko godina", dodao je Jobs govoreći o prvim dvjema linijama Appleovih osobnih računala.

Video koji je objavljen na kanalu na YouTubeu EverySteveJobsVideo snimljen je 1994. godine, a pripada organizaciji Silicon Valley Historical Association. U to vrijeme tvrtka NeXT Computer, koju je Jobs osnovao kad je izbačen iz Applea sredinom 80-ih godina, ostvarila je prvu zaradu.

Historical Associated nedavno je pretvorio 20-minutni intervju u jednosatni dokumentarni film nazvan Steve Jobs: Visionary Entrepreneur (Steve Jobs: vizionar poduzetnik).

Videoisječak je zapravo promocija dokumentarca koji je dostupan za preuzimanje po cijeni od 14,99 dolara (za zvučni zapis treba izdvojiti 4,99 dolara).

Neobično je da je čovjek koji stoji iza megapopularnih uređaja kao što su iPhone i iPad očekivao da će biti zaboravljen.

"To je poput sedimenta stijena. Gradite planinu i pridonosite svojim malim slojem sedimentnoj stijeni kako biste napravili mnogo veću planinu", kaže Jobs.

"Ali nitko na površini, osim ako nema rendgenski vid, neće vidjeti tvoj sediment. Oni će stajati na njemu. To će cijeniti samo rijetki geolozi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jobs je najčešće bio u pravu kad je govorio o brzini tehnoloških promjena, ali Appleov suosnivač očito nije bio svjestan da su neke od njegovih najboljih ideja bile ispred vremena.

Danas se Jobs smatra jednim od najvećih umova našeg vremena. Njegova biografija je na Amazonu bila najprodavanija knjiga 2011. godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali