Play ponuda

CRTANJE PO ZRAKU: / Google donosi slikanje iz potpuno nove perspektive

Image
Foto: giphy

Umjetnici, odložite svoje kistove. Vrijeme je da zakoračite u svijet virtualne stvarnosti, piše CNN.

28.5.2016.
8:40
giphy
Play ponuda

Google je predstavio svoj nagibni kist - Tilt Brush, novu aplikaciju kojoj je namjena revolucionarizirati definiciju slikarstva i proširiti granice svega što ono može predstavljati.

Brojne nove mogućnosti

Pokretnom digitalnog kista korisnici opremljeni spojenim HTC Vive headsetom mogu naslikati trodimenzionalne slike praktički svega, pa čak i slikati s nemogućim materijalima, poput vatre, snijega ili zvijezda.

shimmer fallback
shimmer fallback

Imerzivni je prostor očito privlačan za umjetnike koji se bave instalacijama, ali postoje brojni kreativni načini primjene ove aplikacije. Tilt Brush potencijalno može promijeniti modnu industriju, jer će se ilustracije moći crtati s teksturiranim bojama, poput denima, svile ili pamuka.

Dizajneri će moći naslikati svoje kreacije u prirodnoj veličini te hodati oko svog rada, promatrati ga iz raznih kutova dok je još uvijek nedovršen, kao i dijeliti ga s drugim korisnicima Tilt Brusha širom svijeta.

Umjetnici oduševljeni

Aplikacija je već postala igračka za izabranu grupu umjetnika koje je The Google Cultural Institute pozvao da ju isprobaju u Parizu.

"Imao sam ideju što želim napraviti, ali kada sam ušao u virtualni prostor, istog se trena sve promijenilo", kaže kaligraf Said Dokins.

Umjetnica Faith47 objašnjava da napuštate dvodimenzionalni svijet i "u osnovi kiparite svoj crtež".

"Ono što me je stvarno dojmilo je mogućnost da ovo mora biti platforma za instalacije u muzejima i galerijama", jekao je kubanski umjetnik Jorge Rodriguez-Gerada o načinu primjene tehnologije.

Chu, umjetnik koji se bavi grafitima slaže se kako će Tilt Brush "revolucionalizirati način na koji će ljudi promatrati imerzivnu umjetnost". https://www.youtube.com/watch?v=TckqNdrdbgk

Play ponuda
Play ponuda