Glasine koje se najcesce ponavljaju na internetu medu brojnim tehnoloskim portalima i blogovima odnose se na velicinu novog iPhonea. Zasada su u opticaju dvije velicine ekrana - 4,7 i 5,5 inca mjereno dijagonalno preko zaslona.

No, kako ce ti novi telefoni izgledati u stvarnom svijetu? Kada je Apple predstavio iPhone 5, njegov najveci zaslon bio je velicine 4 inca. Prije toga, iPhone je dolazio s 3,5-incnim zaslonima. Iako je novi telefon bio veci, ipak nije bio bas puno veci. Uvijek je tesko procijeniti koji model netko koristi dok ne stavite dva iPhonea jednog uz drugi i dok ih ne usporedite.

Samsung je, s druge strane, sa svojim modelima Galaxy i Note poveo cijelu industriju u smjer prema ogromnim zaslonima (tzv. phablet, odnosno uredaj velicine izmedu mobitela i tableta). Ovi uredaji su znacajno veci od iPhonea i mozete ih prepoznati u necijim rukama cak i kad se nalazite s druge strane ulice.

Ova grafika koji je izradio Business Insider pokazuje velicinu prosjecne ljudske ruke u odnosu na velicine zaslona pojedinih modela smartphonea.

Kao sto mozete vidjeti na slici, iPhone 6 trebao bi biti veci od svih dosadasnjih iPhonea, ali ipak manji od Samsungovih modela.