DOZNAJTE KAKO SPASITI PODATKE: / WhatsApp će uskoro izbrisati vaše poruke, slike i videosnimke

Image

Morate napraviti besplatnu sigurnosnu kopiju svih svojih podataka s WhatsAppa do 12. studenog ili ćete ih zauvijek izgubiti.

18.8.2018.
19:30
VOYO logo

Aplikacija WhatsApp, koju svakog mjeseca koristi preko 1,5 milijardi ljudi, radi s puno podataka u obliku poruka, slika i video i audiosnimki. Zbog toga surađuje s Googleom kako bi ponudila sigurnosne kopije, piše Mirror.

Besplatan prostor na Google Driveu

A to je i dobra i loša vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra je vijest da se Google složio omogućiti korisnicima WhatsAppa stvaranje sigurnosnih kopija svojih računa bez da im to oduzme imalo od 15GB besplatnih podataka na koje imaju pravo.

Loša je vijest da bi ovaj novi val stvaranja sigurnosnih kopija mogao ubiti starije podatke. Tako da ako ne napravite sigurnosnu kopiju do 12. studenog mogli biste izgubiti sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi dogovor između WhatsAppa i Googlea znači da će sve vaše poruke, slike, video i audiosnimke biti spremljene na sigurno bez da utrošite išta prostora na Google Driveu.

Napravite sigurnosne kopije

No ako niste napravili sigurnosnu kopiju vašeg računa u više od godinu dana, sve ćete izgubiti 12. studenog. Google stoga preporučuje da korisnici sami naprave sigurnosne kopije. Evo kako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo se morate pobrinuti da na telefonu imete Google Drive.

Zatim iz WhatsApovog menija (tri okomite točkice u gornjem desnom kutu) odite na Postavke, pa na Razgovore, pa na Sigurnosnu kopiju razgovora. pritisnite 'Izradi sigurnosnu kopiju' te ćete vidjeti kako se sve prebacuje na Google Drive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESTE LI SPREMNI? /

WhatsApp uvodi ogromnu promjenu koja će pogoditi svih 1,5 milijardu korisnika

Image
JESTE LI SPREMNI? /

WhatsApp uvodi ogromnu promjenu koja će pogoditi svih 1,5 milijardu korisnika

Obratite pažnju da će neki WhatsApp računi biti postavljeni da šalju podatke za kopiranej samo preko WiFi-ja ba se pobrinite da budete spojeni na jedan prije no što počnete.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo