OGLAS

koraci / Kako promijeniti font slova u Wordu?

Image
Foto: PHOTOS.COM

Word dokument se može stilizirati i oblikovati na mnoge načine, a u nastavku saznajte kako promijeniti font slova u Wordu

18.2.2020.
19:48
PHOTOS.COM
VOYO logo

U programu Word možete brzo i jednostavno oblikovati cijeli dokument te mu dati profesionalan i moderan izgled primjenom teme dokumenta.

Tema dokumenta skup je postavki oblikovanja, koji može obuhvaćati skup boja, skup fontova naslova i tijela teksta i skup crta i efekata ispune. U nastavku doznajte kako promijeniti font slova u Wordu​.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon postavljanja zadanog fonta svaki novi dokument koji otvorite koristit će postavke fonta koje ste odabrali i postavili kao zadane.

Zadani font slova u Wordu primjenjuje se na nove dokumente koji se temelje na aktivnom predlošku. Možete stvoriti različite predloške koji koriste različite zadane postavke fonta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste promijenili font u Wordu, na kartici Polazno kliknite pokretač dijaloškog okvira Font, a zatim karticu Font. 

Odaberite mogućnosti koje želite primijeniti na zadani font. Ako ste odabrali tekst u 1. koraku, svojstva odabranog teksta postavljaju se u dijaloškom okviru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kliknite Postavi kao zadano pa postavite opseg promjena: Odaberite Samo ovaj dokument? ako promjene želite primijeniti samo na trenutni dokument. Odaberite Svi dokumenti koji se temelje na predlošku Normal.dotm? ako promjene želite primijeniti na sve dokumente koji se temelje na predlošku Normal.

Kliknite U redu da biste primijenili promjene. Ovo je bila kratka uputa kako promijeniti font slova u Wordu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo