SVJESTAN OPASNOSTI: / Zašto Steve Jobs nije dozvoljavao svojoj djeci korištenje iPada?

Unatoč tom što je sagradio jednu od najvećih informatičkih tvrtki na svijetu, Steve Jobs strogo je svojoj djeci ograničavao korištenje tehnologije, piše The Independent.

28.2.2016.
13:14
afp
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uspjeh uređaja poput iPhonea, iPoda i iPada učinilo je Stevea Jobsa svjetski poznatim i donijelo mu milijarde dolara zarade.

Velike ‘face’ interneta ograničavaju svojoj djeci… internet

Ali unatoč tome što je proveo svoj život stvarajući jedno od najvećih tehnoloških carstva, bio je jako strog u vezi upotrebe tih uređaja kada su u pitanju bila njegova djeca.

Novinar Nick Bilton sjeća se razgovora s preminulim izvršnim direktorom Applea nakon lansiranja prvog iPada. Kada ga je pitao da li se njegovoj djeci sviđa novi uređaj, Jobs je odgovorio "Nisu ga koristili. Mi strogo ograničavamo koliko tehnologije naša djeca mogu koristiti doma."

Možda iznenađujuće, ali takav je pristup dosta čest među moćnim ljudima tehnološkog svijeta, uvjeren je Bilton.

Chris Anderson, bivši urednik časopisa Wired i suosnivač tvrtke za proizvodnju dronova 3D Robotics rekao mu je kako ga njegova djeca optužuju da previše brine o tehnologiji, te da nitko od njihovih prijatelja nema tako stroga pravila u vezi korištenja svojih uređaja.

"To je zato što smo mi vidjeli opasnosti tehnologije iz prve ruke. Ja sam ih sam vidio, i ne želim da se tako nešto dogodi mojoj djeci", kaže Anderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Moguće je da je Jobs dijelio slična uvjerenja, posebno ako se uzme u obzir da je bio stvarno opsjednut proizvodima svoje firme, i sklon ispadima bijesa kada bi se pojavili problemi.

Walter Isaacson, autor biografije Steve Jobs koja je prošle godine adaptirana u film u kojem je Jobsa glumio Michael Fassbender, rekao je Biltonu "Svake večeri Steve je imao obiteljsku večeru za velikim dugim stolom u kuhinji, tijekom koje su raspravljali o knjigama i povijesti i raznim drugim stvarima. Nitko nikada nije izvukao iPad ili računalo. Djeca nisu bila ovisna o tim uređajima."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali