jedna milijarda ustaje / Zvijezde Medveščaka pozvale muškarce da zaplešu protiv nasilja

Image

"Nitko ne zaslužuje biti zlostavljan, silovan ili pretučen. Želimo svijet u kojem žene žive slobodno i sigurno. Upravo zato pozivamo jednu milijardu žena i sve one koji ih vole, da izađu, ustanu, plešu i zahtijevaju kraj nasilja. Podržite kampanju 'Jedna milijarda ustaje' kako biste rekli ne nasilju nad ženama i djevojčicama", poručili su hokejaške zvijezde Mark Dekanich i Jonathan Cheechoo.

11.2.2014.
15:44
VOYO logo

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka video uratkom su u sklopu edukativne kampanje #diversity (različitost) odlučili podržati globalnu kampanju One billion rising - Jedna milijarda ustaje, u kojem pozivaju navijače da na Valentinovo, u petak, 14. veljače, zajedno sa ženama diljem svijeta ustanu i zaplešu od 15 do 17 sati na zagrebačkom Zrinjevcu radi podizanja svijesti o globalnom problemu nasilja.

"Najnoviji podaci koje su objavili Ujedinjeni narodi govore kako će svaka treća žena ili djevojčica na svijetu tijekom svojeg života biti zlostavljana, što dovodi do ukupne brojke od oko jedne milijarde zlostavljanih žena i djevojčica", upozoravaju u današnjem priopćenju Medvjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zastrašujuća brojka od oko milijarde žena i djevojčica koje će biti zlostavljane tijekom svojeg života potvrđuje kako ovdje nije jednostavno riječ o zbroju individualnih, izoliranih, međusobno neovisnih i nepovezanih slučajeva. Činjenica da je svaka treća žena ili djevojčica tijekom svojeg života zlostavljana, i da se u velikom broju slučajeva po tom pitanju ništa ne poduzima, odraz je globalnog odnosu moći između muškaraca i žena", navodi Medveščak.

Ističući da se nasilje nad ženama i djevojčicama ne može ekskluzivno pripisati niti jednoj društvenoj, religijskoj, političkoj, obrazovnoj, dobnoj, ekonomskoj ili nekoj drugoj skupini, dodaju da je ono prisutno u svim sferama postojećih društava te da je pokazatelj spolne i rodne neravnopravnosti na globalnoj razini, odnosno, globalno nepovoljnijeg položaja žena, 'što je karakteristika i društva u kojem sami živimo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je kampanja Jedna milijarda ustaje, koja se na Dan zaljubljenih 14. veljače provodi u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, poziv na prekid šutnje o zlostavljanjima, kao i poziv svim zlostavljanim ženama i djevojčicama da ustanu i progovore o svojim tragičnim iskustvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj problem, predvođeni Jonathanom Cheechoom i Markom Dekanichem, ukazuju i zagrebački hokejaši u najnovijoj #diversity video poruci.

"Nitko ne zaslužuje biti zlostavljan, silovan ili pretučen. Želimo svijet u kojem žene žive slobodno i sigurno. Upravo zato pozivamo jednu milijardu žena i sve one koji ih vole, da izađu, ustanu, plešu i zahtijevaju kraj nasilja. Podržite kampanju Jedna milijarda ustaje kako biste rekli ne nasilju nad ženama i djevojčicama", poručuju u videu hokejaške zvijezde Mark Dekanich i Jonathan Cheechoo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hokejaški klub Medveščak je u studenom prošle godine započeo edukativnu kampanju #diversity koja obuhvaća međusobno prihvaćanje različitosti i njihovo poštivanje, shvaćanje da je svaki pojedinac jedinstven s obzirom na rasu, jezik, rod, spol, socio-ekonomski status, dob, seksualnu orijentaciju, vjeroispovijest, tjelesne sposobnosti i karakteristike, nacionalnu i etničku pripadnost, političko uvjerenje ili neku drugu individualnu karakteristiku.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo