ZVEZDINA LEGENDA I KRANJČAROV RIVAL IZ IGRAČKIH DANA: / 'Potresen sam. O njemu se uvijek s razlogom pričalo kao o odličnom igraču'

Image

Najviše je bio vezan za Dinama u čijem dresu je upisao, računamo li i prijateljske utakmice 556 nastupa i postigao 256 golova, a kao trener je tri puta vodio Modre

2.3.2021.
10:29
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama Zlatko Kranjčar preminuo je ovog ponedjeljak u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti.

Image
VELIKANI, DINAMOVCI I HAJDUKOVCI O CICI: /

'Dobar čovjek je otišao premlad... Jeo je balun, kako bi se reklo u Dalmaciji'

Image
VELIKANI, DINAMOVCI I HAJDUKOVCI O CICI: /

'Dobar čovjek je otišao premlad... Jeo je balun, kako bi se reklo u Dalmaciji'

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid, te St. Polten. Bio je i jedan od svega 14 igrača koji nastupili u premijernom nastupu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u listopadu 1990. godine i to kao kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni njegovi bivši suigrači i kolege biranim su riječima nakon ove vijesti govorili o njemu. Sada se pak oglasio i legendarni nogometaš Crvene zvezde Dule Savić. Ovaj nekadašnji napadač branio je boje Zvezde u isto vrijeme kad je Kranjčar igrao za Modre.

"Iznenađen sam, ova vijest me potresla ljudski i sportski. Riječ je o velikom nogometašu, sjećam ga se još iz omladinskih kategorija, uvijek je slovio za vrhunskog igrača", kazao je Savić, čije riječi prenosi portal Alo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

08.03.2013., Stara Pazova, Srbija - Srpski nogometni kamp Skola fudbala ,smjestenog kod mjesta Stara Pazova nedaleko Beograda. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Iako ističe da nikada nisu bili prijatelji naglasio je da ga je izrazito cijenio kao nogometaša.

"On je bio veliki nogometaš, a isto tako poslije i sjajan nogometni stručnjak. Puno je kao igrač napravio za zagrebački Dinamo, svakako je jedna od njihovih najvećih legendi", kazao je i dodao kako je Kranjčar ostavio veliki trag u sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao je ozbiljnu karijeru u Dinamu, a poslije je svoju kvalitetu potvrdio u Rapidu iz Beča. O njemu se uvijek s razlogom pričalo kao o odličnom igraču", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjčar je rođen 15. studenog 1956. u Zagrebu. U Maksimir je stigao kao klinac, prošao je kompletnu Dinamovu nogometnu školu, a za prvu momčad je debitirao 1974. u derbiju protiv Hajduka. Ubrzo je postao ljubimac navijača i jedan od glavnih igrača na putu do naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine. S Dinamom je osvojio i dva Kupa (1980, 1983).

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo