Incident na splitskoj rivi / Zvezdaši o kaosu u Splitu: ''Udarali su nas. Mislio sam da će me ubiti, govorili su da sam četnik'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Igrači i uprava kluba sazvali su prvu konferenciju za medije nakon napada

11.2.2019.
13:18
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu ovog vikenda privukao je veliku pozornost. Trojica vaterpolista zbog svojih su obilježja na odjeći napadnuti, a jedan je skočio u more da bi se spasio od napadača.

Utakmica regionalne lige je odgođena, a igrači i uprava kluba sazvali su prvu konferenciju za medije nakon napada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam da nas taj konobar iz tog kafića gleda nas na čudan način. Nadao sam se da to nije upućeno prema nama. On je prišao prema nama i čudnim tonom rekao, što ti je to na majici, ovaj mu je odgovorio da je to grb Crvene zvezde. Konobar je na to sve odgovorio nemojte se smijati, bolje pokrij to, u prijetećem kontekstu". rekao je vaterpolist Crvene zvezde Dušan Vasić kojeg su u subotu i njegove kolege napali huligani na Rivi u Splitu.

"Ja sam momcima predložio da promijenimo lokal, no njih dvojica su to shvatili kao šalu. Nismo uopće misli da je to neka provokacija. Promijenili smo lokal, sjeli u drugi kafić", nastavio je pričati Vasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako se to događalo, nakon 20 minuta su nasrnuli na nas huligani, meni i kolegi su dotrčali s leđa i u tom trenutku su nas počeli udarati šakama i tupim predmetima. Kralj je najgore prošao, pisao je poruku na mobitelu, primio je udarac u nos. Maksimović i ja smo primili udarce po glavi i leđima. Ja im nisam bio očito interesantan jer nisam imao klupska obilježja. Pretpostavljam da je to razlog zašto su nas napali", zaključio je Vasić.

Crnogorski vaterpolist u redovima srpskog kluba pobjegao je od napadača u more. Skočio je s rive da bi se spasio, a na konferenciji je prepričao nemili događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam znao što da radim, nisam znao gdje da bježim. Na kraju sam skočio u more i bacio sve sa sebe kako bi spasio živu glavu. Poslije nekoliko minuta to je bio veliki kaos, mislio sam da će me ubiti. Mislio sam da će ti ljudi koji su bili kraj mene da će mi pomoći, govorili su mi da sam četnik. Ja uopće nisam četnik, nije mi bilo jasno. Poslije je došla policija i bilo je sve lakše. Da nisam skočio u more, ne znam što bi bilo. Želio sam da se spasim" rekao je crnogorski vaterpolist Sandro Kralj.

Odnosi među klubovima ovime su ozbiljno narušeni. Veliko je pitanje kad će se utakmica odigrati i kakva će biti reakcija srpskih navijača. Članovi uprave Zvezde smatraju da je napad bio organiziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj konobar je bio sumnjiv, to je bio organizirani napad i pokušaj linča. Ovo je bilo teško krivično djelo, napad na naše igrače. To više nije onaj Split, to je postao grad slučaja. To je grad kojim upravljaju ekstremne navijačke grupe", rekao je Nebojša Čović, predsjednik upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo