Zvezda ponovo bolja od Partizana

Crveno-beli slavili u velikom srpskom derbiju ABA lige

17.2.2013.
22:53
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 84:76 (23:24, 14:22, 23:11, 24:19), u velikom derbiju 21. kola ABA lige.

Pred oko 5.000 gledalaca u beogradskom "Pioniru" ekipa trenera Vlade Vukojičića i treći večiti derbi ove sezone rešila je u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda je ostvarila 15 pobedu, sada ima dve više od Partizana i praktično obezbeđeno drugo mesto u regularnom delu sezone.

Nakon izjednačene prve četvtine crno-beli su zahvaljujući raspoloženom Bertansu i njegovom šutu za tri poena došli do dvocifrene prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umesto da dotuku rivala, sa nekoliko grešaka u napadi i čak šest uzastopno promašenih slobodnih bacanja, košarkaši Partizana su u drugom poluvremenu dozvolili su Zvezdi da se rezultatski vrati u meč.

U poslednjoj četvrtini igralo se koš za koš, sve to tri minuta pre kraja. Tada je gostujući tim imao poslednje vođstvo na utakmici ali do kraja nisu uspeli da pogode koš, što je smirena Zvezda znala da iskoristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćina su do pobede vodili Katić i Rakočević sa po 20 poena, dok je u Partizanu najefikasniji bio Bertans sa 23 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo