NIŠTA STRAŠNO / Zvezda i Split smiruju tenzije

U zgradu zračne luke Split uletjelo 25 maskiranih huligana i vrijeđala košarkaše Crvene Zvezde. Iz Beograda smirujuće poruke kako se ništa strašno nije dogodilo.

21.1.2009.
15:52
VOYO logo

SPLIT - Splitska policija obavila je pregled video snimaka sigurnosnih kamera u zračnoj luci Split koji pokazuju da je incident u utorak kasno navečer skupine zamaskiranih huligana koji su verbalno vrijeđali košarkaše beogradske Crvene Zvezde trajao petnaestak-dvadesetak sekundi.

Video snimka pokazuje da huligani, koji su upali u zgradu Zračne luke u vrijeme dok su košarkaši i vodstvo Crvene Zvezde stajali za šalterom za čekiranje putničkih karata, nije bacala kamenje, niti boce, a nisu imali niti palice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su pretrčali kroz dio zgrade u kojem putnici čekaju, a košarkaši i vodstvo Crvene Zvezde su se prepali tog pretrčavanja te su se razbježali. Tom prilikom jedan košarkaš koji je preskakao preko pulta lakše se ozlijedio, kao i jedan beogradski navijač.

Na incident su regirali i pripadnici "Torcide" demantiravši svoju umiješanost u ovaj događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Torcida nema nikakve veze s onim što se dogodilo u zračnoj luci, mi pratimo samo Hajduka", izjavio je tajnik Torcide Stipe Lekić.

Predsjednik KK Split Dino Rađa ispričao se Upravi Crvene Zvezde zbog neugodnosti, a po dolasku u Beograd i sami su Zvezdaši poručili kako su kako je incident predimenzioniran, te da nije bilo fizičkog kontakta između huligana i članova Zvezdine ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uletjeli su u zgradu, pravili galamu i istrčali iz zgrade. Mi smo se u tom trenutku povukli u stranu. To je bio izolirani slučaj i siguran sam da neće izazvati reakciju naših navijača idućeg tjedna kada u Pionir dolazi Cibona", izjavio je generalni menadžer Crvene Zvezde Milan Opačić. Zahvalio se vodstvu KK Split na gostoprimstvu, a publiku dvorani pohvalio zbog korektnog navijanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo