Završio veleslalom /

Zubčić razočaran: 'Jedino što je bilo bolje u drugoj vožnji je to što nisam skijao kao kukavica'

Image
Foto: Profimedia

Zubčić je već u prvoj vožnji za vodećim i kasnijim osvajačem olimpijskog zlata Marcom Odermattom zaostao za 1.76 sekundi, što je bio 15. rezultat.

13.2.2022.
12:20
Profimedia
VOYO logo

Filip Zubčić ostvario je najbolji plasman u karijeri na Olimpijskim igrama s desetim mjestom u veleslalomu. Međutim, nije bio zadovoljan svojim nastupom u disciplini u kojoj se nadao borbi za odličja. 

Zlato je na kraju, može se reći očekivano, otišlo Marcu Odemattu. Nevjerojatni Švicarac slavio je na četiri od pet veleslalomskih utrka Svjetskog kupa ove sezone, a na petoj je završio na drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što je bilo bolje u drugoj vožnji je to što nisam skijao kao kukavica. Prvi lauf sam gornji dio odskijao tako loše da su od mene bolji bili neki skijaši koji ne voze svjetski kup uopće," kazao je naš najbolji skijaš nakon druge vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić današnju vožnju opisuje kao 'šamarčinom'

Zubčić je imao deveto vrijeme druge vožnje i time, kao i uz koje odustajanje drugih skijaša, osigurao napredak s 15. mjesta iz prve vožnje na konačno, deseto mjesto.

"Da sam pao na bok bio bih brži. Drugi lauf sam bolje odskijao, nisam bio pretjerano brz, ali je bilo života u tom skijanju."

"Zaostatak od 2,70, mogu reći da je ovo bio jedan jako jako loš dan za mene, najlošiji u zadnje tri godine. Tako mi je grah pao, izgleda. Uvijek te motiviraju dobri rezultati, ali te nekad 'šamarčina' može motivirati još jače. Danas sam dobio baš dobru 'šamarčinu'. Ovo je vrhunski sport i ako nisi na nivou, izgubiš," vidno razočarano je rekao Zubčić.

Na utrci je nastupao i 23-godišnji Samuel Kolega. On je završio 21. nakon velike pogreške u drugoj vožnji, ali svejedno se radi o dobrom rezultatu. Oba naša skijaša, kao i Mateja Vidovića, moći će popraviti dojam na slalomskoj utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo