ZUBČIĆ PROGOVORIO O SVOJEM SENZACIONALNOM USPJEHU: / 'Nije moglo bolje. Nismo previše to ni trenirali niti dali previše pažnje toj utrci'

Image

Ovo je prva medalja za hrvatsko skijanje nakon kombinacijskog srebra Ivice Kostelića u Schladmingu 2013. godine

16.2.2021.
19:07
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Image
FILIP ZUBČIĆ OSVOJIO SREBRO NA SVJETSKOM PRVENSTVU: /

Hrvatski skijaš napravio senzaciju u Cortini

Image
FILIP ZUBČIĆ OSVOJIO SREBRO NA SVJETSKOM PRVENSTVU: /

Hrvatski skijaš napravio senzaciju u Cortini

Zubčić je u svom prvom nastupu na SP-u u Cortini odmah stigao do medalje osvojivši srebro nakon što je u finalu izgubio od Francuza Mathieua Faivrea sa 0.48 stotinki sekunde zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno smo jako lijepo otvorili ovo Svjetsko prvenstvo. Iskreno, nije moglo biti bolje jer nisam ni previše očekivao danas od paralela, pošto nismo previše to ni trenirali niti dali previše pažnje toj utrci. Međutim, odlično sam odradio, kvalifikacije možda malo slabije, i evo, stvarno sam jako sretan, ponosan na sebe i na cijelu moju ekipu", rekao je Zubčić nakon utrke za HRT.

Image
Image

Filip Zubčić

'Sve je moguće na utrci'

Hrvatski skijaš je na putu do finala bio je bolji od Nijemca Stefana Luitza, potom u četvrtfinalu od Amerikanca Rivera Radamusa, te u polufinalu od Švicarca Loica Meillarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah sam zaboravio te kvalifikacije, stvarno sam bio ljut kako sam tamo odskijao, ali sam znao da je sve moguće na trci jer zato i jesu kvalifikacije tu, da se kvalificiraš, a trka je da 'razvališ'. I evo, to sam uspio, možda malo slabija vožnja u toj finalnoj rundi, međutim, medalja je medalja", zaključio je.

Hvatao zaostatak na bržoj stazi

Prva je to medalja za hrvatsko skijanje nakon kombinacijskog srebra Ivice Kostelića u Schladmingu 2013. godine, te deseta ukupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broncu je osvojio Švicarac Loic Meillard koji je bio bolji od Nijemca Alexandera Schmida.

Zanimljivo, Zubčić je na svakoj stepenici na putu do zlata, osim u finalu, prvo startao na sporijoj plavoj stazi, a potom na crvenoj dostizao zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo