NJEMAČKI RUKOMETNI KUP / Zrnić iznenadio Lackovića i potopio HSV

Image

Gummersbach je u Hamburgu šokirao istoimenu momčad pobijedivši je u polufinalu 35-27 te će u finalu igrati s Kielom koji je bio bolji od Loewena 36-35.

9.5.2009.
15:11
VOYO logo

Rukometaši Gummersbacha i Kiela igrat će finale DHB Pokala. U subotu su na završnom turniru četvorice u Hamburgu prvi iznenadili domaćina, dok je Kiel ponovno nadigrao Rhein-Neckar Loewena.

U prvom je polufinalnom dvoboju, pred 13.000 većinom domaćih navijača, Gummersbach u Color-Line-Areni nadigrao domaći HSV pobijedivši 35-27. Hamburžani su na poluvremenu vodili 17-13, a još u 47. minuti 25-24. U posljednjih 13 minuta primili su, međutim, 11 golova, a zabili samo dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvorazredno iznenađenje", izjavio je trener Gummersbacha Sead Hasanefendić nakon slavlja nad HSV-om, najskupljom europskom momčadi ove sezone koja je ostala bez ijednog trofeja.

Gummersbach, devetoplasirana momčad Bundeslige, na Final Fouru kupa našla se prvi put u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujuću momčad do pobjede je vodio Vedran Zrnić, uvjerljivo najbolji strijelac utakmice s deset golova (4-4 sedmerci). Drago Vuković pridružio mu se s jednim pogotkom, koliko je za domaće zabio i Blaženko Lacković. Hamburžane je sa sedam golova (3-4 sedmerci) predvodio danski desnokrilni igrač Hans Lindberg.

U finalu će sastav Vukovića i Zrnića igrati protiv Kiela, koji je još jednom ove sezone porazio Rhein-Neckar Loewena, momčad koju su prvaci izbacili i u polufinalu Lige prvaka. Ovaj put bilo je minimalnih 36-35 za Kiel. Gol odluke pri izjednačenom je rezultatu (35-35) postigao češki reprezentativac i lijevi vanjski igrač Kiela Filip Jicha, samo tri sekunde prije isteka vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo