I oni se smočili / Zoran Mamić i kapetan Joe Šimunić se pridružili borbi protiv ALS-a

Image
Foto: GNK Dinamo

Glavni trener i sportski direktor GNK Dinama Zoran Mamić i kapetan Joe Šimunić dali su svoj doprinos i pridružili se humanitarnoj kampanji "Ice Bucket Challenge" kojom se podiže razina svijesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi.

25.8.2014.
17:29
GNK Dinamo
VOYO logo

Prema pravilima akcije, dvojac je uputio daljnje nominacije, i to svojim kolegama i suigračima. Pa je tako Šimunić izazvao suigrača Marcela Brozovića, kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srnu i Gorana Đereka.

Trener 'Modrih' svoj je izazov uputio sportskom direktoru Bayerna iz Munchena Mihaelu Reschkeu, treneru Avramu Grantu te sportskom direktoru Bayera iz Leverkusena, JonasuBoldtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje donacije glavni trener i kapetan Modrih uplatiti će na račun Neurona, udruge oboljelih od te teške i rijetke neurološke bolesti.

Predsjednica udruge je Slavica Horvat, majka Kristijana Horvata, koji je od ALS-a obolio u 18. godini. Kristijanova priča započela je crnim i teškim prognozama, no zahvaljujući humanitarnoj pomoći, dobio je priliku za liječenje koje je rezultiralo pozitivnim pomacima.

U Hrvatskoj je trenutno 25 pacijenata s dijagnozom ALS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo