ZRNČIĆ-DIM OSVOJIO BRONCU! / Znao sam da je danas moj dan čim sam se probudio!

Natko Zrnčić-Dim osvojio je prvu medalju za hrvatsku reprezentaciju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu - ugrabio je kombinacijsku broncu.

9.2.2009.
17:37
VOYO logo

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim osvojio je u ponedjeljak brončanu medalju u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu. Nakon šestog mjesta u spustu, Dim je opreznom vožnjom u slalomu uspio stići do cilja sa 68 stotinki zaostatka za do tada vodećim Francuzom Julienom Lizerouxom.

Zlatnu medalju s vremenom od 2:23.00 minuta osvojio je Norvežanin Aksel Lund Svindal, srebro je s 90 stotinki zaostatka osvojio Lizeroux, dok je Natko za Svindalom zaostao 1.58 sekundi. Od četvrtog Švicarca Silvana Zurbriggena, inače vodećeg u redoslijedu Svjetskog kupa u kombinaciji, bio je brži samo jednu stotinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Zrnčić-Dima, u slalomsku su vožnju krenuli najveći favoriti za pobjedu u kombinaciji, Francuz Jean-Baptiste Grange i Amerikanac Bode Miller, koji su vozili s mnogo više rizika, zbog čega su pogriješili i ostali bez plasmana. Još jedan favorit za odličje, Austrijanac Benjamin Raich, odustao je još u spustu.

Ostala dvojica hrvatskih skijaša, Ivan Ratkić i Tin Široki zauzeli su 13. i 14. mjesto sa 3.68, odnosno 4.11 sekundi zaostatka za Svindalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić nije nastupio, jer je zbog bolova u leđima još uvijek na tretmanu u toplicama.

Natko je, nakon osvajanja bronce, u izjavi za RTL rekao da je znao kako je danas njegov dan čim se probudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike