još 14 dana / Zlatko Mateša otkriva zašto bi ovogodišnje Olimpijske igre trebale biti povijesne za Hrvatsku

Točno dva tjedna do početka Olimpijskih igara u Brazilu, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša, otkrio je za RTL kakva su mu očekivanje od hrvatskih sportaša

23.7.2016.
19:39
VOYO logo

Još uvijek u dnevnoj rutini, predsjednik Olimpijskog odbora Zlatko Mateša usklađuje posljednje detalje prije nego što zagrebački ured zamjeni onim u Riju. Do početka Igara ostalo je tek 14 dana a Mateša vjeruje, kako će baš ove u Riju biti najbolje dosad.

"Mislim da imamo izuzetno kvalitetnu ekipu u Riju, ali ako gledamo ove objektivne prosudbe stranih agencija koje se s time bave, svi nam predviđaju više odličja nego u Londonu, što bi bio povijesni uspijeh", kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u godini kada su sportaši trebali bezbrižno brusiti formu zapelo je s isplatom stipendija. Mateša tvrdi relacija Ministarstvo i Olimpijski odbor ponovno je uhodana.

"Moram reći da smo mi od našeg ministra ili Ministra financija imali apsolutno razumijevanje i da u ovom trenutku svi su dobili ono što su trebali i da nema nikakvih problema", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem još jedino vidi u visini nagrada za odličja koja bi sportaši baš ove godine, i to rekordno, mogli donjeti u Hrvatsku. 

"Mi smo radili usporedbu sa zemljama sličnog bruto narodnog dohotka, sa zemljama okruženja i u svakoj usporedbi su iznosi koje hrvatska država daje manje nego te druge zemlje i mislim da je to nešto o čemu bi Vlada trebala promisliti i trebala povećati", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to biva, ove Igre nekima će nažalost ostati neispunjen san.

"Tu su sigurno odobojkašice koje su izvrsna ekipa, tu je jedan Mario Možnik, tu je Seligman, tu je čitav niz takvih izvrsnih ljudi i sportaša koji zbog izuzetno teških kvalifkacija nisu u Riju, a ja bih volio da jesu", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji i jesu tamo spremni su za sam vrh. Hrvatska himna u Riju bi se trebala često čuti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo