ČOVJEK OD 170 MILIJUNA EURA / Zlatan postao najskuplji igrač u povijesti!

Image
Foto: AP

Prijelazom u PSG Zlatan Ibrahimović nije samo ostvario najspektakularniji transfer ovoga ljeta, već je ušao u nogometnu povijest. Sjajni Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena postao je tako igrač za kojega je isplaćena daleko najveća ukupna odšteta u povijesti igre.

18.7.2012.
15:52
AP
VOYO logo

Za Zlatana su tako razni klubovi od 2001. godine do danas za odštetu isplatili nevjerojatnih 168 milijuna eura. Prvi u nizu bili su čelnici nizozemskog Ajaxa koji su prepoznali talent švedskog reprezentativca, a 7,8 milijuna eura bila su dovoljna da Malmö pusti svog napadača.

Nakon bljeska u Amsterdamu Juventus je poželio dovesti Ibru, luksuz koji su platili sa 16 milijuna eura. Samo dvije godine kasnije, Zlatan je bio na novoj adresi. Inter se 'zapalio' za sjajnog napadača pa im 24,8 milijuna nije bio problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena postao je igrač za kojega je isplaćena daleko najveća ukupna odšteta u povijesti igre.

A sa Giuseppe Meazze je ostvario i najveći transfer u životu. Barcelona nije mogla odoljeti magiji švedskog genijalca pa je s Camp Noua prema Milanu otputovalo 69,5 milijuna eura, ili točnije 49,5 milijuna plus Samuel Eto'o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kataloniji se Zlatan nije snašao te se samo godinu kasnije vratio u Milan, no ovoga puta odjenuo je dres rossonera. Za posudbu su morali platiti 6 milijuna, a godinu kasnije za kompletan transfer dodatnih 24 milijuna eura. U dresu Milana briljirao je sve do ovoga ljeta kada je zov arapskih milijuna ipak bio prejak.

I za Ibrahimovića, i za Milan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

"Zaista sam presretan zbog dolaska u Pariz jer je ovo veliki korak u mojoj karijeri", kazao je Šveđanin nakon potpisivanja ugovora.

Trener PSG-a CarloAncelotti ulazi s nikad jačom momčadi u novu sezonu francuskog prvenstva s jasim ciljem da se konačno osvoji naslov prvaka. Najveći konkurent Parižanina za naslov Lille dosad je potrošio deset puta manje od PSG-a, "samo" 10 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači za koje je isplaćena najveća ukupna odšteta u povijesti (u milijunima eura):

  1. Zlatan Ibrahimović 168,1
  2. Nicolas Anelka 128,6
  3. Hernan Crespo 121
  4. Juan Sebastian Veron 117
  5. Cristiano Ronaldo 111,5
  6. Robbie Keane 103,8
  7. Ronaldo 100,9
  8. Christian Vieri 87,5
  9. Robinho 85
  10. Zinedine Zidane 84
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo