ZIDANE VELIKOM PROMJENOM U REALU ZBUNIO SVE: / Svi se nakon pobjede Modrića i društva pitaju isto pitanje

Image
Foto: Profimedia

Do sada nikada nije na teren poslao momčad u takvoj formaciji

10.2.2021.
14:26
Profimedia
VOYO logo

U zaostaloj utakmici 1. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real je kao domaćin svladao Getafe s 2-0 (0-0). Pogotke za "kraljevski" klub postigli su Benzema (60) i Mendy (66). Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je čitav susret za Real.

Image
ŠPANJOLSKI MEDIJI SE NAKLONILI HRVATSKOM MAESTRU: /

'Hrvat je nepogrešiv, bio je jedan od najboljih igrača na terenu'

Image
ŠPANJOLSKI MEDIJI SE NAKLONILI HRVATSKOM MAESTRU: /

'Hrvat je nepogrešiv, bio je jedan od najboljih igrača na terenu'

A ono što je odmah zapelo za oko svima koji prate Madriđane je velika promjena koju je uveo ZinedineZidane u ovom susretu. Pitanje koje se provlači španjolskim medijima je, je li ta promjena bila jednokratan odgovor na situaciju u kojoj se našao zbog brojnih izostanaka ili će tako izgledati Real u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo odličan

Radi se, naime, o tome da je Francuz po prvi put koristio formaciju 3-4-3. Do sada je preferirao 4-3-3 or a 4-4-2. U izostanku Sergija Ramosa Zidane je u zadnju liniju stavio Nacha, Varanea i Mendyja što se pokazalo punim pogotkom jer im suparnici nisu nijednom zaprijetili udarcem u okvir gola. Također, Marcelo je u nešto drugačijoj ulozi na krilu dobio više slobode odigrao je svoju najbolju utakmicu do sada. Luka Modrić i Casemiro dirigirali su pak veznim redom tako da se ova primjena taktike pokazala uspješnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je već spomenuto Zidane je bio prisiljen na ovaj potez zbog velikog izostanka igrača, međutim ovaj put je pronašao recept u obrani. Varene je djelovao vrlo sigurno igrajući pored još dva stopera. Real se ranije dosta mučio kada kapetana Ramosa nije bilo, ali sada to nije bio slučaj.

Marca piše da bi u budućnosti Francuz mogao malo prilagoditi ovaj sustav kad mu se vrate igrači i pošalje momčad na travnjak u formaciji 3-5-2 u sastavu: Courtois; Nacho, Varane, Mendy; Carvajal, Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo; Asensio, Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Madridu ovaj sustav nije nepoznanica. on im je 2000. godine donio naslov u Ligi prvaka. Tada je Vincente del Bosque u zadnju liniju stavio Karanku, Helguera i Campa, a na pozicijama bočnih braniča Salgada i Carlosa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo