DOBRI DUH /

Žena koja je spriječila Subašića da nakon Rusije skine majicu i pokaže Ćustića: 'Zezao me, znao je da to ne smije napraviti'

"Svi smo neizmjerno sretni. Stalno mislim da je sve samo nekakav san i da će me netko probuditi"

13.7.2018.
19:04
VOYO logo

Povijest s hrvatskom reprezentacijom u Rusiji ispisuje i jedna žena. Zovu je dobrim duhom reprezentacije, a brine se baš o svemu što je potrebno Vatrenima kada nisu na terenu. Ona je menadžerica reprezentacije i sjedi na klupi za pričuvane igrače. Ona zna baš sve tajne naših Vatrenih.

Ivu Olivari intervjuirali smo u petak pred hotelom u Moskvi u kojem naši reprezentativci iščekuju finale protiv Francuske koje se igra u nedjelju od 20 sati na Lužnjiki stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se osjećate kad shvatite da je Hrvatska u finalu, da to nije više san svih nas?

Svi smo neizmjerno sretni. Stalno mislim da je sve samo nekakav san i da će me netko probuditi, ali čini se da je ipak riječ o stvarnosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vas gledaju kao majku reprezentacije, kakav je vaš odnos s nogometašima?

Moj odnos sa cijelom ekipom je odličan, ali malo me smeta konstantna medijska pažnja koja se okrenula prema meni. Ja više volim biti negdje u sjeni, u drugom planu te da igrači znaju da na mene mogu računati. Malo mi je i postalo naporno odgovarati na pitanja stranih novinara.

Koliko ste dali inetvjua ovih dana?

Ja to pokušavam izbjegavati koliko god mogu. Nedavno sam dala intervju španjolskoj Marci, jutros su se Talijani javljali. Nisam imala vremena. Inače imam jako puno posla pa ne stignem sve te razgovore odraditi. Evo, danas sam ih imala svega dva. Doista nemam vremena i ne volim se gurati pred kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli ste da jako dobro poznajete igrače. Možete li nam otkriti koju tajnu o njima? Recimo, tko je najveći veseljak, tko je povučen?

Svi su oni dragi i dobri. Naravno, najveseliji je naš Domagoj Vida. Ima i nekih povučenijih, to su najčešće mladi igrači koji su tek stigli u reprezentaciju pa to pridodajem tome. U svakom slučaju divno su društvo, žive najbolje dane, atmosfera je odlična, a to je i rezultat pokazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede protiv Rusije, Danijel Subašić je krenuo prema tribini, hito je podignuti majicu i pokazati lik Hrvoja Ćustića unatoč FIFA-inoj zabrani. Međutim vi ste instinktivno došli do njega, spriječili ga da to napravi zbog potencijalne kazne pa ga zagrlili. Kakav je to bio osjećaj?

Znao je on itekako da to ne smije napraviti ha-ha. Ja sam s njim pričala kad nam je FIFA poslala upozorenje oko toga. Objasnila sam mu da neizmjerno cijenim njegovu ljubav prema pokojnom prijatelju kao i cijela naša država, ali da nažalost moramo poštivati pravila da ne bi bilo sankcija. Nakon utakmice s Rusijom me pokušao cimnuti, kao hoće podići majicu pa neće... Ali duboko u sebi je znao da to neće napraviti jer nije htio da se dogodi iti jedan problem. 

Koliki je stres sve promatrati s klupe, jer naši dečki sve češće igraju utakmice po 120 minuta?

Stres je velik, neizmjeran. Pogledajte sve te ljude ispred televizora, na trgovima… Nama je to još gore za izdržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav rezultat prognozirate za nedjelju?

Optimistični smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak u 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti emisije će biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.​

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo