Sve zbog antisemitističkog ispada / Zbog njega sponzori napuštaju klub

Image
Foto: 101greatgoals.com

Anelka je izazvao buru jer je gol u susretu protiv West Hama (3-3) proslavio gestom poznatom pod imenom 'la quenelle' koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav.

20.1.2014.
17:00
101greatgoals.com
VOYO logo

Jedan od sponzora engleskog nogometnog premierligaša West Bromwich Albiona, internetski portal za prodaju nekretnina Zoopla raskinuo je ugovor s klubom zbog nedavnog ispada francuskog napadača Nicolasa Anelke.

Anelka je izazvao buru jer je gol u susretu protiv West Hama (3-3) proslavio gestom poznatom pod imenom 'la quenelle' koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav. On sam je kasnije objasnio kako je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Dieudonneu, međutim to nije stišalo silne kritike na njegov račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvlasnik portala židovski businessman Alex Chesterman povukao je sponzorstvo jer je nezadovoljan načinom na koji je klub reagirao na Anelkin potez. Engleski nogometni savez (FA) je pokrenuo istragu, a nagađa se kako Anelki prijeti minimalno pet utakmica suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike