VELIKI USPJEH /

'Zamislite da smo četvrti u ekonomiji gdje bi Hrvatska bila'

Nakon što je objavljena najnovija FIFA-ina ljestvica najboljih reprezentacija svijeta, na kojoj je Hrvatska skočila sve do četvrtog mjesta, oglasio se i trener koji je 1999. godine hrvatske nogometaše doveo do najboljeg plasman u povijesti.

11.4.2013.
15:02
VOYO logo

Nakon odličnih rezultata u ožujku, pobjeda nad Srbijom i Walesom, hrvatska nogometna reprezentacija probila se na četvrto mjesto FIFA-ine ljestvice. U odnosu na prethodni mjesec to je skok od čak 5 pozicija, te drugi najbolji plasman u povijesti.

Jedino je Miroslav Blažević sa svojim 'Vatrenima' 1999. godine dogurao do trećeg mjesta na svijetu, stoga je Ćiro najpozvaniji da komentira uspjeh svog 'sina' i svojevrsnog nasljednika u izborničkoj fotelji – Igora Štimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Neobično sam ponosan na hrvatsku reprezentaciju i 4. mjesto. To je jedna mjerodavna skala koja je kontrolirana od FIFA-e. I najvjerodostojnije predstavlja snagu svih reprezentacija, čestitam Štimcu i dečkima", počeo je popularni 'trener svih trenera'.

Mi ne bježimo od težih protivnika, poručio je Davor Šuker."Mi smo u svijetu četvrti, pa to je razlog da svaki Hrvat bude ponosan, jer zamislite da smo četvrti u ekonomiji gdje bi Hrvatska bila. Još jedna potvrda da je sport najveći promotor ove mlade države. Zamislite, zemlja sa 4 milijuna je četvrta u svijetu, uistinu impresionantno", poslužio se Ćiro nekim njemu svojstvenim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je bitno imati autoritet u ovom opakom svijetu nogometa, a sada se može govoriti o velikom renomeu. E sada treba znati čuvati taj renome, Štimac će to znati. Biti odmah iza Španjoske, Njemačke i Argentine, to je razlog za veliko zadovoljstvo'', zaključio je Blažević u razgovoru za RTL Danas koji možete pogledati iza 18.30 sati.

Image
Foto: Pixsell

Veliki pomak Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici komentirao je i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Ponosan sam, ali poručujem navijačima da se ne zanose ovom ljestvicom. To je samo trenutačni odraz generalnog stanja, mi se moramo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Brazil. U svakom slučaju, lijep dan za hrvatski nogomet...", rekao je još jedan član brončane generacije koja je 1999. godine pod Ćirom ostvarila najbolji plasman u povijesti na FIFA-inoj ljestvici (3. mjesto).

"Pa, evo da podijelim s javnosti. U pregovorima smo da u lipnju nakon Škotske odigramo prijateljsku utakmicu protiv  Portugala, a znamo koji je Portugal na ljestvici. (peti, odmah iza Hrvatske op.nov.). Mi ne bježimo od težih protivnika!", posebno je naglasio Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo