IPAK NIŠTA OD SENZACIJE / Zagora izgubila od Dinama

Dinamo je u prvom susretu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog Kupa u Unešiću pobijedio trećeligaša Zagoru sa 2:1 iako su domaćini, nošeni entuzijazmom prepunih tribina poveli 1:0.

12.11.2008.
15:14
VOYO logo

Dolazak hrvatskog prvaka u Unešić, selo u Dalamtinskoj zagori, izazvao je ogroman interes u cijelom kraju. Danima se živjelo za ovu utakmicu, pripremljena je prva fešta, a proširen je i kapacitet stadiona. Iako samo mjesto ima nešto više od 500 stanovnika, na tribinama stadiona Borovište natiskalo se oko 6.000 gledatelja. Domaćini su za utakmicu postavili montažne tribine, a stadion je zatvoren više od pola sata prije utakmice jer na tribinama više nije bilo mjesta.

Uoči početka utakmice dogodio se i manji incident kad je izvršni dopredsjednik "modrih" Zdravko Mamić u šatoru ispred stadiona dobio pivom u glavu, no sve je prihvatio kao šalu. Dinamo je prije utakmice Zagori poklonio 50 lopti, a Mamić je ponudio financiranje svih troškova gostovanja Zagore u uzvratnom susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motivirani domaćini puno su bolje otvorili utakmicu i već su u 9. minuti došli do vodstva, a strijelac je bio Ivica Šupe. Butina je obranio prvi udarac, ali ne i drugi koji je igrač Zagore uputio glavom. U nastavku prvog poluvremena Zagora je imala još nekoliko izglednih prilika, a nezadovoljni je Branko Ivanković već u 35. minuti Čileanca Moralesa zamijenio Ettom. U drugom poluvremenu Zagora je fizički pala, a Dinamo je zaigrao odlučnije i u razmaku od samo šest minuta preokrenuo rezultat. Prvo je Šokota izjednačio u 54. minuti, a potom je Mikić u 60. minuti doveo Dinamo u vodstvo.

Uzvratni susret na rasporedu je 10. prosinca u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više u prilogu Joška Elezovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo