ZA MANJE OD SAT VREMENA: / Fenomenalna Simona Halep deklasirala Serenu Williams i osvojila Wimbledon

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Jako uvjerljiva predstava rumunjske tenisačice

13.7.2019.
16:15
Profimedia, Press Association
VOYO logo

Rumunjska tenisačica Simona Halep pobjednica je Wimbledona. Ona je u finalu sa 6:2, 6:2 pobijedila slavnu Amerikanku Serenu Williams i osvojila prvu titulu na tom turniru.

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Simona Halep

Bio je to meč koji je obilježila potpuna dominacija Rumunjke i Serena Williams nije imala previše izgleda. Amerikanka je uspjela osvojiti tek četiri gema, a cijelo finale trajalo je samo 55 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov 11. dvoboj i tek druga pobjeda za Simonu Halep. Za 27-godišnju Rumunjku ovo je bilo peto finale na Grand Slam turnirima i njen drugi trijumf nakon što je osvojila pehar Suzanne Lenglen u Roland Garrosu 2018. godine. Prije toga je Halep dvaput gubila finala u Parizu, 2014. od Marije Šarapove i 2017. od Jelene Ostapenko, a jednom na Australian Openu, 2018. od Caroline Wozniacki.

Serena bez rekorda

Ovo je tek drugi Grand Slam koji je osvojila Simona Halep, a pobjedom u finalu Wimbledona spriječila je Serenu da stigne do velikog rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Eyevine

Serena Williams

Da je pobijedila u finalu, to bi Amerikanki bio 24. Grand Slam u karijeri i srušila bi rekord koji je držala s legendarnom Margaret Court.

Sada je jasno kako će za 25. Grand Slam morati još malo pričekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deveti poraz u finalima

Posljednji Grand Slam trofej Serena je podigla 2017. u Melbourneu. Ovo joj je deveti poraz ukupno u mečevima za Grand Slam trofej, a već treće finale koje je izgubila nakon rođenja prve kćeri u rujnu 2017. godine. U Wimbledonu prošle godine pobijedila ju je Angelique Kerber, a na US Openu je izgubila od Japanke Naomi Osake.

Halep je za trijumf u Wimbledonu zaradila 2.350.000 funti, dok se Serena Williams morala zadovoljiti sa 1.175.000 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike