prestižna titula / Yaya Toure proglašen najboljim Afrikancem

Image
Foto: PIXSELL

Veznjak reprezentacije Obale Bjelokosti i engleskog prvoligaša Manchester Cityja, Yaya Toure, proglašen je najboljim afričkim nogometašem godine.

23.12.2011.
9:59
PIXSELL
VOYO logo

Veznjak reprezentacije Obale Bjelokosti i engleskog prvoligaša Manchester Cityja, Yaya Toure, proglašen je najboljim afričkim nogometašem godine na svečanosti održanoj u četvrtak navečer u glavnom gradu Gane Accri.

 Toure je po izboru udruge Afričkog nogometnog saveza (CAF) pobijedio Malijca Seydoua Keitu i Ganca Andrea 'Dedea' Ayewa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova nagrada nije važna samo za mene. To je za moju domovinu i moj klub. Ovo je velik korak u mojoj karijeri. Vrlo sam sretan jer biti pobjednik je jako uzbudljivio", rekao je Toure primajući nagradu te je zahvalio svojoj obitelji, posebice bratu Kolou koji s njim igra u Manchester Cityju.

Toure je drugi igrač Obale Bjelokosti koji je dobio ovu nagradu nakon dvostrukog osvajača igrača Chelsea Didiera Drogbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u Manchseter City došao iz Barcelone za oko 24 milijuna funta (37,64 milijuna dolara) nakon svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Veznjak Keita, koji je osvojio Ligu prvaka i La Ligu sa svojim klubom Barcelonom, bio je drugi u izboru, dok je igrač Marseillea Ayew, čiji je otac Abedi Pele tri puta proglašen najboljim afričkim nogometašem, od 1991. do 1993. završio na trećem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo