I SCHALKE PAO NA WOLKSWAGEN - ARENI / Wolfsburg zasjeo na drugo mjesto Bundeslige

Image

Momčad Felixa Magatha pobijedila je momčad našeg Rakitića 4-3, Grafite je postigao tri, a Džeko jedan pogodak.

13.3.2009.
21:54
VOYO logo

Nogometaši Wolfsburga ostaju u borbi za naslov njemačkoga nogometnog prvaka. U prvom su dvoboju 24. kola na Volkswagen-Areni pobijedili Schalke 4-3.

U superdramatičnom dvoboju gosti, za koje je Ivan Rakitić odigrao svih devedeset minuta, su poveli prekrasnim pogotkom Heika Westermanna u devetoj minuti. Schalke je djelovao kao daleko bolja momčad. No, sve se preokrenulo golom Grafitea, prvim njegovim na utakmici, u 26. minuti. Sam je Brazilac lukavo iznudio 11-erac u dvoboju s Krstajićem. Nakon toga Grafite je asistirao Džeki za 2-1 u završnici prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 20-ak minuta utakmice pala su četiri gola. Grafite je na asistenciju sjajnog BiH-reprezentativca Zvjezdana Misimovića doveo domaće u 3-1 vodstvo u 74. minuti. Uspio je smanjiti Jermaine Jones, no Grafite je zabio i treći gol na utakmici u 84. minuti na dodavanje Ashkana Dejagaha. Kuranyi je na kraju stigao samo smanjiti na konačnih 4-3.

Grafite se s nova tri gola popeo do brojke 17 u sezoni. Izjednačen je s Bayerovim napadačem Patrickom Helmesom, te za Vedadom Ibiševićem zaostaje jedan gol. Džeko je pak zabio svoj 13. bundesligaški pogodak ove sezone, no ponovno je sve ključne poteze za svoje napadače odigrao spomenuti Misimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jermaine Jones briljirao je na drugoj strani. Jedan je gol zabio, a dva je izravno namjestio. Ivan Rakitić odigrao je prosječnu utakmicu. Privremno su igrači Felixa Magatha zasjeli na drugo mjesto bundesligaške ljestvice. Pobijedili su šesti put uzastopno, te dobili desetu domaću utakmicu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo