27. KOLO BUNDESLIGE / Wolfsburg ne posustaje, Rakitić asistent

Image

Džeko je upisao svoj 16. pogodak a društvo je svladalo 2-1 Borussiju (M). Šimunićeva Hertha upisala treći uzastopni poraz.

11.4.2009.
16:26
VOYO logo

Nogometaši Wolfsburga upisali su u 27. kolu Bundeslige i devetu uzastopnu pobjedu, dok je Hertha upisala i treći uzastopni poraz.

Wolfsburg je slavio na gostovanju kod Borrusije Moenchengladbach 2-1 golovima Edina Džeke i Sasche Riethera. Džekin gol iz 20. minute prvog poluvremana bio je njegov 16. ove sezone, te se na ljestvici najboljih strijelaca Bundeslige nalazi na četvrtom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hertha je poražena na gostovanju kod Hannovera 2-0 i tako potvrdila krizu rezultata. U njenom trećem uzastopnom porazu Josip Šimunić je upisao svih 90 minuta, dok Marko Babić nije ulazio u igru. Da stvari budu još gore za berlinsku momčad, na samom kraju utakmice (89. minuta) je nervozni Andrij Voronjin, najbolji strijelac kluba s 11 golova, zaradio izravan crveni karton radi grubog starta s leđa na protivničkog braniča bez lopte.

Bayern je djelomično isprao gorak okus visokog 4-0 poraza od Barcelone u Ligi prvaka sredinom tjedna istovjetnom pobjedom na Allianz Areni protiv Eintrachta. Po jednom su Eintrachtovu mrežu tresli Franck Ribery, Luca Toni, Lucio i Bastian Schweinsteiger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schalke Ivana Rakitića pred domaćim je navijačima u Veltins Areni pobijedio Karlsruhe 2-0, a hrvatski je reprezentativac asistirao kod drugog gola Jeffersona Farfana. Vodstvo je Schaleku donio Kevin Kuranyi u 23. minuti, a u 80. minuti Rakitić je gurno Farfana u prostor iskosa s desne strane, a ovaj je iz teške pozicije pronašao lijevi donji kut Karlsruheovog gola. Rakitić je u igru ušao u 75. minuti, dok je s druge strane za Karlsruhe Dino Drpić odigrao cijelu utakmicu.

Energie Cottbus upisao je važna tri boda u borbi za opstanak kod kuće protiv Arminije Bielefeld.. Zabili su za Energie Dimitar Rangelov i Stanislav Angelov, Ivan Radeljić i Mario Cvitanović sudjelovali su u pobjedi svoje momčadi svih 90 minuta, dok je Tomislav Piplica bio na klupi. Kod Arminije je Andre Mijatović odigrao cijelu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju spomenimo i visoku 3-0 pobjedu Bochuma na gostovanju kod Hoffenheima. Trostruki strijelac za Bochum bio je Slovak Stanislav Šestak, ali treba reći da je Hoffenheim utakmicu završio s devet igrača radi isključenja Crlosa Eduarda i Daniela Haasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo