PRVA POBJEDA U F1 KARIJERI / Webber najbrži u Nürburgringu

Image

Premda je zbog udaranja bolida konkuretna Barrichella bio kažnjen odlaskom u boks, Australac Mark Webber uspio je izvojevati prvu pobjedu otkad vozi utrke Formule 1.

12.7.2009.
14:05
VOYO logo

NÜRBURG - Australac Mark Webber za upravljačem Red Bulla pobjednik je Velike Nagrade Njemačke, devete ovosezonske utrke Formule 1, koja je u nedjelju održana na njemačkom Nürburgringu.

Webber je do prve pobjede u karijeri došao sjajnom vožnjom postavši tako 102. vozač u povijesti koji se uspeo na najvišu stepenicu pobjedničkog podija. Zanimljivo, do svoje prve Grand Prix pobjede došao je tek u 130. nastupu. Posljednji Australac koji je slavio u nekoj od utrka F1 bio je Alan Jones 1981. godine u Las Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Webber je do pobjede došao na zaista impresivan način. Startao je s najbolje startne pozicije koju je izborio u kvalifikacijama, no na prvom zavoju je udario u bolid Rubensa Barrichella, zbog čega je kažnjen ulaskom u boks. No, nakon povratka na stazu uspio je nadoknaditi veliki zaostatak i izboriti pobjedu.

Drugo mjesto osvojio je njegov momčadski kolega Nijemac Sebastian Vettel, dok je treći bio Brazilac Felipe Massa u Ferrariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku svjetskog prvenstva i dalje vodi Britanac Jenson Button sa 68 bodova, Vettel se probio na drugo mjesto sa 47 bodova, dok je Webber treći sa 45.5 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo