Idući protivnik Čornomorec / Vuković sačuvao mrežu Splićana i osigurao im treće pretkolo

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nogometaši RNK Splita plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratu kod izraelske momčadi Hapoela iz Be'er Sheve odigrali bez pogodaka, 0-0. U prvom dvoboju u Parku mladeži Split je slavio s 2-1 i prošao.

24.7.2014.
17:45
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Uzvratna utakmica odigrana je u ciparskom gradu Larnaci jer je UEFA zbog ratnog stanja zabranila odigravanje utakmica u Izraelu. Splićani su po velikoj vrućini uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom zahvaljujući sjajnim intervencijama junaka dvoboja vratara Andrije Vukovića.

U prvom poluvremenu je Vuković imao tri obrane, a domaći igrač Roei Gordana je u dva navrata, u 5. i 16. minuti pogađao gredu. Vuković je spašavao Split i u drugom dijelu, u nekoliko navrata je branio opasne udarce Izraelaca, a u 80. minuti je veliku priliku za Split propustio Mario Kvesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjim sekundama Mate Bilić je propustio izvanrednu priliku da Split s Cipra ode s pobjedom, no iz velike blizine je promašio vrata.

U 3. pretkolu Splićani 31. srpnja gostuju u Odesi kod Čornomoreca, momčadi koja je lani u skupini Europske lige dvaput pobijedila zagrebački Dinamo, dok se uzvrat igra na Parku mladeži 7. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike