Vujošević: Tražim isti tretman za nas i Zvezdu

Trener Partizana Duško Vujošević nema ništa protiv koncepta jake Crvene zvezde

16.2.2013.
16:16
VOYO logo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da nema ništa protiv koncepta jake Crvene zvezde, ali da bi bilo u redu da oba kluba imaju pođednaku pomoć od države.

- Zvezda je napravila dobar budžet i tim za ove prostore, pare nisu bačene, igrači su stavljeni u funkciju tima, bore se i dobro igraju. Koncept kluba je podržan od jednog dela države, što je meni smetalo, jer se Partizan tretirao kao klub drugog reda. Išlo se na to - jedan narod, jedan vođa, jedan klub.. To nije zdravo, ja nisam za to da se njima smanjuje, već da i Partizan, kao klub velike tradicije i internacionalna ekipa, koja ima simpatizere na svim stranama bude pođednako tretirana - rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da nema ništa protiv koncepta Zvezde, ali da je reagovao onog trenutka kada je ugrožen koncept mlade ekipe, kojoj je takođe potrebna pomoć države.

- Ove godine smo napravili mlad tim sa konceptom da okupimo talentovane momke i obzebedimo uslove za njihov napredak. Uvek sam se borio kad je ugrožena egzistencija mladog tima. Oni dobro rade, ali nište ne može preko noći. Očigledno, neko ima strah da se taj koncept realizuje i žao mi je što su moja istupanja u tom kontekstu tumačena kao izazivanje nemira i stvaranje ne znam kakve atmosfere. Kao da je sve idealno i mirno i ne valja samo šta je radim - zapitao se Vujošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naglasio da je svaki susret Crvene zvezde i Partizana značajan i da sutrašnji dobija posebno na težini kada je u pitanju pozicija na tabeli i plasman u Evroligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo