Vučić: Zvezda dužna 50 miliona, Partizan 30 miliona evra

Ne može država da izdržava „večite“, nije svakome stalo do fudbala

22.10.2013.
13:49
VOYO logo

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Crvena zvezda i Partizan moraju da se privatizuju ako misle da opstanu.

Vučić je gostujući na RTS-u istakao da je Zvezda dužna oko 50 miliona evra, a za Partizan smatra da duguje od 25 do 35 miliona, i da ne mogu da se oslone na državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može država mimo onoga što daje svake godine da sa dodatnih 10-15 miliona evra pomaže Zvezdu i Partizan. U Srbiji ima nas milion ili dva koji vole fudbal, ali i mnoge koje to uopšte ne zanima", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je zbog velikih dugova tržišna cena naša dva najtrofejnija kluba daleko ispod očekivane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znaju s kakvim problemom moraju da se suoče ako žele da preuzmu Zvezdu i Partizan. Ako me pitate da li ima mnogo interesenata - moj odgovor je nema. Pa, Zvezda je dužna 50 miliona evra, a Partizan 35, 30... 25 miliona, ne znam ni sam, a ne smem da nagađam da me ne bi kritikovali", rekao je Vučić.

Potpredsednik Vlade je rekao da ima zainteresovanih strana da kupe Zvezdu i Partizan, ali da ih nema mnogo, te da shvata da mnogi navijači dva beogradska kluba ne prihvataju ideju o privatizaciji što su pokazali transparentima na prethodnim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo