Bolje od najboljeg / Vrhunski Nissan GT-R Nismo

Image
Foto: PR fotografije

Ovaj supersportaš orijentiran je na utrke te donosi „tvornički podešenu” dinamiku superautomobila s revolucionarnom poboljšanom aerodinamikom i izrazito preciznim upravljanjem.

21.11.2013.
16:28
PR fotografije
VOYO logo

Nissan GT-R već je u automobilskom svijetu poznat kao jedan od superautomobila s najboljim performansama, a sada su u Nissanu iskoristili desetljeća iskustva u utrkama koje je prikupio Nismo, specijalist ovog branda za motorsportove, kako bi razvili vrhunski Nissan GT-R, Nismo.

Odlikuje se ekskluzivnim dizajnom koji prihvaća staru filozofiju utrka prema kojoj oblik treba pratiti funkcije. Raspolaže mnogobrojnim tehnologijama nadahnutim motorsportovima kako bi se performanse automobila unaprijedile kroz poboljšanu aerodinamiku, ovjes i pogonski sklop, stvarajući time uravnotežen stroj koji se jednako snalazi i na cesti i na stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod poklopca motora, 3,8-litreni V6 VR38DETT motor sad razvija 600 KS (441 kW) i ima 652 Nm okretnog momenta.

Image
Foto: PR fotografije

Opruge i posebno razvijeni Bilsteinovi amortizeri Damptronic na prednjem i stražnjem ovjesu posebno su namješteni kako bi omogućili iznimne razine prianjanja i postupne reakcije upravljanja na granicama performansa. Može se birati između tri načina rada ovjesa: Comfort, Normal i R, za vožnju na stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednji odbojnik, krilce ispod poklopca motora i karbonski stražnji spojler povećavaju aerodinamički potisak, snižavajući težište i stvarajući dodatnih 100 kg (pri 300 km/h) u usporedbi s upravo obnovljenim modelom Nissan GT-R iz 2014.

Aerodinamičke značajke automobila prilagođene su kako bi se osigurala jednolična raspodjela aerodinamičkog potiska od prednjeg do stražnjeg kraja na svim brzinama radi što progresivnijih obilježja upravljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Široka konfiguracija prednjeg odbojnika i produženi, ali zašiljeni oblik stražnjeg odbojnika zadržavaju koeficijent otpora zraka na 0,26, baš kao i u modelu Nissan GT-R iz 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo