SKRIVAJU PLAN HAŠKOG SUDA / Vlada uhićuje po nalogu haaškog tužiteljstva

Image

Miroslav Tuđman priopćio je da su uhićenja nastavak rada Vlade po nalogu Haškog suda koji je najavio još 17 slučajeva, te procesuiranje 47 osoba,

18.12.2009.
13:52
VOYO logo

ZAGREB - Uhićenja su nastavak rada hrvatske Vlade po nalogu Tužiteljstva Haaškoga suda, jer je tužitelj Serge Brammertz nedavno najavio još 17 slučajeva i procesuiranje 43 osobe, a Vlada taj plan skriva od javnosti, priopćio je Miroslav Tuđman.

Smatramo nedopustivim da Sud radi po političkim, a ne pravnim kriterijima kao i Vladino prikrivanje informacija od javnosti, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud ne uzima u obzir međunarodno ratno pravo i zato ne sudi za agresiju i u njoj počinjene ratne zločine, nego sudi za zločin počinjen u ratu, odnosno za nedjela koja su rezultat ratnih okolnosti, navodi se i dodaje da Brammertz želi promovirati institut zločinačkog pothvata, a ne istražiti počinjene zločine.

Smatramo kako se ovakva suđenja nastavljaju jer ne postoji akcijski plan za procesuiranje agresije, u kojoj je ubijeno 16 tisuća civila, ističe se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvom politikom Suda agresor je aboliran od počinjenih zločina, a suđenjem samo za nedjela počinjena u obrani od agresije, a ne i agresoru, iskrivljuje se istina o Domovinskom ratu, priopćeno je.

Neistina je uzrok novih nepravda pa Vladu smatramo izravno odgovornom za buduće događaje i možebitne sukobe a sve dok Vlada ne ustanovi akcijski plan za procesuriranje agresije, protivimo se otvaranju slučajeva na ovakav način jer je to u izravnoj opreci sa suverenitetom Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Miroslava Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo