PAUL ZNA / Vidovita hobotnica opet izabrala Njemačku

Hobotnica Paul je dosad predvidjela sve ishode njemačkih utakmica, a i ovoga puta predviđa da će Nijemci pobijediti Argentince.

29.6.2010.
18:28
VOYO logo

OBERHAUSEN - Hobotnica Paul iz vodenog parka Sea Life u njemačkom Oberhausenu predvidjela je pobjedu Njemačke protiv Argentine u četvrtfinalu svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi.

Hobotnica je postala glavna atrakcija nakon što je sa stopostotnim uspjehom predvidjela ishode sve četiri utakmice koje je Njemačka igrala na SP-u. Način na koji Paul bira pobjednika je orginalan. U akvarij se postave dvije posudice s hranom koje se razlikuju po tome što jedna ima naljepnicu s njemačkom zastavom, a na drugoj je zastava suparničkog sastava. Koju posudicu Paul izabere, ta reprezentacija pobjeđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su Nijemci 'poludjeli' za hobotnicom svjedoči i podatak da se danas ispred njezina akvarija okupilo više od 100 snimatelja i fotoreportera. Hobotnica je skoro 45 minuta obilazila oko hrane, a na koncu je izabrala posudu na kojoj je bila njemačka zastava.

"Po prvi put se dogodilo da Paul tako dugo bira hranu. Do sada je vrlo brzo birao stranu," kazala je predstavnica vodenog parka Tanja Munzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo